Čestitke roditeljima za udaju ćerke

Iako je svadbeno veselje razlog za sreću i slavlje, svakom roditelju u izvesnoj meri „pada teško“ udaja ćerke mezimice, koja je sa njima odrasla i koja je bila njihova princeza, a došao je dan kada je spremna da otpočne samostalan život i da sa svojim izabranikom osnuje svoju porodicu i dom.

Mada su roditeljske suze uvek one radosnice, jer je logično da svojoj miljenici žele samo sreću i radost, ipak se hteli to ili ne sa setom i nostalgijom prisećaju njenih prvih koraka, prvih sasvim nespretnih izgovorenih reči, svih „ljubavnih patnji“ i tuga koje su zahtevale roditeljsku ljubav i utehu, te nužno imaju potrebu da se osame i oči im ovlaže i misli im naviru, ali ne žele da iko to primeti, te se trude da ostanu „jaki i snažni“ i da svoju najdražu ćerku predaju čoveku koga je ona izabrala da sa njim provede srećan ostatak života.

U nastavku ćemo videti prvo klasične čestitke, a posle i one u stihu.

Univerzalne i klasične čestitke koje se upućuju roditeljima za udaju ćerke

Svakako kao i uvek, najjednostavnije i najbolje jesu one klasične čestitke rodbine i dragih prijatelja koje se roditeljima upućuju za njihov najradosniji dan, kada svoju ćerku udaju i kada se vesele njenoj sreći i iskreno žele da joj život bude ispunjen bezbrižnom lakoćom i radošću življenja.

Želimo vam da brak vaše mezimice traje večno i da u njemu uživa srećna i zaljubljena kao što ste i vi uživali u svakom trenutku njenog detinjstva i odrastanja! Veselite se danas iako vam je malo i teško, jer je ovo njen najlepši dan, i neka vaše suze budu odraz radosti i sreće, jer je i vaša ćerka najveća sreća koju ste dobili kao rezultat ljubavi koju ste imali jedno za drugo! Srećno venčanje vašoj jedinci, želimo joj najlepše snove i najsrećnije trenutke u budućnosti!

Vaša je najmilija rekla sudbonosno Da! Mi i njoj i vama čestitamo od srca, dragi prijatelji neka je srećan i radostan ovaj posebni dan! Srećna udaja vašoj ćerki i neka je uvek sreća kroz život prati!

Dragi kumovi, srećna udaja našoj maloj kumici, onoj istoj devojčici koja je do juče bila nestašnodete a danas postaje žena i počinje svoj život i gradi svoju budućnost! Srećno vam ćerkino svadbeno slavlje!

Radujte se danas udaju svoje mezimice i princeze! Poželite joj sve najbolje i ispratite je u novi život sa osmehom, podržite je i uvek je primite u svoj zagrljaj kada joj bude potrebna roditeljska ljubav i podrška! Srećno ćerkino venčanje, sve najlepše od srca!

Danas udajete svoje najveće blago! Radujte se jer ste odgajili devojku koja je vaša slika i prilika, i poželite joj najveću sreću kakvu joj i mi sami želimo! Srećna udaja vašoj mezimici, nek je sreća i radost prate na životnom putu koji danas započinje!

Čestitamo udaju vaše najmilije kćeri, pa da ubrzo postanete i baba i deda, dok ste još mladi, da pripomognete u odgajanju malog anđela i nestaška! Srećna udaja kćerke i sve najlepše želje od vaših prijatelja!

Nemojte danas biti tužni, jer vaša kći započinje svoj novi put, daleko od vas, sa onim koga je izabrala za saputnika! Ona je uvek vaša mezimica i vi ste za nju najbolja i najveća podrška u životu! Deca ne zaboravljaju ljubav roditelja, i ona ima dovoljno mesta u srcu koje će uvek čuvati za vas! Srećna ćerkina svadba, da se radujete i veselite ovom danu i da nazdravite sa dragim gostima uz najlepše želje i najveće veselje!

Danas treba da shvatite da niste „izgubili“ ćerku, već ste još i dobili sina! Radujte se i budite najsrećniji roditelji na svetu! Neka vam ponos ispuni srce, i pozitivne misli neka vam uveličaju ovaj dan! Srećno i veselo neka bude slavlje!

Neka vaši unučići budu divni i dražesni kao vaša ćerka i kao vaš zet, neka odrastaju u ljubavi i sreći! Srećna vam ćerkina udaja i sve najbolje od srca!

Sve najlepše želje, svako dete zaslužuje takve roditelje! Odgajili ste pravo blago, i ne budite danas sebični već dozvolite da se i vaš zet i njegova porodica vesele što su dobili ono neprocenjivo i najbolje! Srećno sklapanje braka vašoj mezimici i neka je samo sreća prati!

Želimo vam da vaša ćerka i vaš zet imaju takav brak i ljubav kakva je vaša oduvek bila! Budite im podrška i primer, i radujte se njihovoj sreći, i proširenju porodice dok ste još uvek mladi i spremni da pomognete u čuvanju unučića! Da i potomci vaše kćeri budu vaša slika i prilika, želimo vam sve najbolje od srca!

Poruke i čestitke za udaju čerke u stihovima

Naravno, i prigodne sthovne čestitke za udaju ćerke su sasvim poželjne, i ovakva prilika je prava zgoda za određeni sitat, pesmu ili stih koji ste osmislili sami, i koji je svojevrsna „umetnička čestitka“ upučena os srca i sa iskrenim emocijama i željama.

Pogledajmo sada stihove:

Danas udajete svoje najveće blago, neka vašem srcu bude samo drago,
Želite joj svu sreću i ljubavi puno, nek je život prati lako ko što lak je korak njen,
Mi želimo vama da čestitamo na tome svemu, i želimo da vam život bude zbog njezine sreće
Radošću i veseljem uvek ispunjen!
Srećna udaja kćeri avše, neka su do vrha svima pune čaše!

Udajete ćerku, dobijate sina, to je prava sreća, radost i milina,
Suze vaše sreće niko nek ne spazi, vaša ćerka danas ide u svoj život hrabro gazi,
Od vas je nasledila sve najbolje što je mogla, neka joj je sreća večna, nek je uvek mila i draga,
Želimo vam unuka puno, dok vas služi mladost i snaga, da za njima trčite veselo, sve što ste poželeli danas, neka vam se ostvari i samo neka je veselo!

Vi danas morate nešto pametno reći, poželeti kćerki da živi u radostio i sreći,
I kada u grlu zastane vam knedla, i kada emocija reči da izaše ne da,
Smognite snage, jer vreme leti, toliko brzo da se ne primeti,
Danas vam ćerka postaje žena, nek je sa srećom udaja njena!

Eto došao je i taj trenutak, ćerka vam osniva svoj životni kutak,
Ali ona je i dalje vaša, zato do vrha nek je puna čaša,
Ali ne suza ali en žala, već samo radosti i veselih igara,
Vi ste je izveli na prave pute, uvek će se ona rado, vratiti pod vaše skute, a vi joj od srca poželite najlepše buduće sate i minute!
Srećna vam udaja kćeri, dragi naši prijatelji, ona hrabro da korača i od svih nedaća neka bude jača!

Sponzorisano:

loading...
Loading...