Poruke i čestitke za 18 rodjendan, punoletstvo

Punoletstvo je dan kome se nadaju svi tinejdžeri, jer smatraju da tada nužno i odmah postaju oni odrasli, da su spremni da sami donose odluke i da su ravnopravni sa starijima, te imaju posebne želje i prohteve, kao i obavezne žurke za punoletstvo, koje se proslavljaju „opširno“, kao što se proslavlja i prvi rođendan.

Od davnina je ulazak u „odrasli svet“ imao posebnu važnost i značaj za slavljenika, pa iako se običaji razlikuju širom sveta, te su na primer u nekim plemenima u pitanju razni obredi i vrste „inicijacije“, i razlikuju se i godine koje označavaju punoletstvo, te je u Americi u pitanju na primer 21. godina, a kod nas je to 18. rođendan, želje i čestitke su uvek one iskrene, univerzalne, od srca i mogu biti zabavne, stihovne, klasične, šaljive i upućene na bezbroj načina.

Naravno, zavisno od toga ko rođendansku čestitku upućuje, ona može da bude različitih varijacija, te upućena putem SMS-a, GIF-a, putem društvenih mreža, jer su današnji tinejdžeri i adolescenti sasvim „zavisni“ od tehnologije, te se poruke putem parčeta papira mogu „oprostiti“ samo najužoj familiji, odnosno roditeljima, tetkama, babi ili dedi i ostaloj starijoj populaciji koja nije posebno familijarna sa upotrebom interneta i „Instagrama“, „Facebooka“, „Twittera“ i sličnih načina savremene komunikacije.

Klasične i univerzalne poruke kojima se može čestitati punoletstvo

Kao i u ostalim prigodama, i proslava punoletstva se može čestitati univerzalnim i klasičnim porukama, koje kako je i napomenuto pre svega upučuju rodbina i susedi, dok su one poruke u stihovima, te i one zabavne najčešće rezervisane za drugare, prijatelje, poznanike i generacijski približne goste.

Dragi naš, danas je tvoj 18. rođendan, i želimo ti da ga proslaviš u zdravlju i veselju! I da nikada ne zaboraviš na prave vrednosti kojima smo te naučili,jer kao odrasla osoba imaš i puno više i veće odgovornosti, te je i tvoje bezbrižno vreme u zabavi i igri od sutra ostalo u detinjstvu! Srećan rođendan dragi naš sine, vole te mama i tata!

Danas si postao čovek, sine moj! Srećan ti 18. rođendan, da si živ i zdrav i da budeš dobar čovek i da ti se sve životne želje ostvare i da ti svaka vrata budu otvorena! Srećan rođendan ti želi tvoja mama!

Iako si još koliko juče, rekla svoju prvu reč i proslavila svoj prvi rođendan, već danas slavimo tvoj ulazak u svet odraslih! Ipak ti ćeš uvek biti mamina i tatina mezimica i najdivnija princeza! Srećan 18. rođendan najlepša kćeri, neka ti naredne godine donesu samo mudrost i radost, i znaj da su tvoji roditelji uvek tu za tebe!

Ne treba da pomisliš da je posebno i jedinstveno samo tvoje punoletstvo, jer ti si savršena i posebna uvek i zauvek, i neka bude savršen svaki tvoj životni trenutak! Srećan rođendan od mame i tate!

Baka i deka su te odgajili i radovali se tvojim prvim rečima i prvim nespretnim koracima! Zato smo danas posebno ponosni kada vidimo u kakvog si divnog čoveka izrastao, i želimo ti da uvek pamtiš naše savete koje su ti davale ove sede kose koje te zauvek u svom srcu nose! Srećan ti rođendan naše čedo, vole te najviše baka i deda!

Da li si primetio kako su ove godine brzo prošle, i kako je proletelo tvoje detinjstvo i tvoje igre, nestašluci, prve ljubavne patnje! Ja sve dobro pamtim, i kao tvoja omiljena tetka, želim ti nezaboravan 18. rođendan, i život prepun sreće i radosti, i kada god ti je potreban savet ili uteha, pronaći ćeš je u mom zagrljaju!

Dobro došao u svet odraslih, koji ti izgleda savršen, ali i nije baš takav! Zato ostani uvek svoj, i bori se za sebe, jer odrasli nisu iskreni i dobri kao deca, ali ti si vaspitan da imaš poštenu detinju dušu i čisto srce, pa ćeš se uklopiti u svaku životnu priliku! Srećan rođendan naše najmilije!

Iako misliš da će od danas sve biti lakše jer si sada odrastao, i nije baš sasvim tako! Od danas kreće pravi vrtlog života, i ja ti želim da u njemu plivaš hrabro i sigurno u sebe i da ne dozvoliš da te drugi povrede ili sputavaju na tvom putu! Srećno punoletstvo i sve najlepše želje od ujaka!

Ja mogu da ti poželim još veću hrabrost, kako bi uspeo da prigrabiš sve prilike koje ti se u daljem životu ukažu! Ali takođe moram da napomenem da nikada ne treba da izgubiš svoju čast i poštenje, jer život je jedan i bitno je da istraješ i ostaneš svoj, te da živiš svaki dan srećan i zadovoljan, i nekada ambicije ostavi po strani, bitna je sreća a sve ostalo će da dođe i samo od sebe! Srećan rođendan i sve najlepše za tvoje punoletstvo.

Najlepše čestitke za 18. rođendan u stihovima

Svakako su neizostavne i za punoletstvo neke stihovne poruke i čestitke, koje mogu imati ozbiljnu ili po malo i šaljivu notu, ali je opet najvažnije da su iskrene i pune srdačnih i lepih želja i čestitki, da bi se slavljenik osećao još lepše i bolje na svoj posebni dan.

Ceo je život lep, za onoga ko ume da ga proživi,
Za svoje greške i mane nikada nikoga ne krivi,
Ostani uvek poseban i ostani pošten, čestit i svoj,
Sve najlepše za tvoje punoletstvo želi ti rođeni brat tvoj.
Srećan 18. rođendan, da se raduješ svaki naredni dan sve do 118. pa ćemo videti za dalje!

Svaka mladost ima i neke svoje mane, posebno ako zaludno protraćiš svoje trenutke i svoje dane,
Zato korakni hrabro, i uvek ostani srećan, i neka te ne brine što si od danas „star“ jer postaješ punoletan!
Serćan 18. rođendan najlepšem bratu na svetu, voli te tvoja sestra i raduje se tvom rođendanu malo više nego tvom proteklom pubertetu!

„Sine jedini, vragolane moj,
Srećan rođendan neka bude tvoj!“
Srećan 18. rođendan našem mezimcu i našem jedincu od mame i tate, nek te sve radosti i sreća prate!

Shvatiti sada moraš, iskustvo se i mudrost sa godinama stiče,
I nije iskren prijatelj svako, ko ti veselo i radosno kliče,
Čuvaj se nevolja i čuvaj se svih zala, jer od danas si odrasla i nisi više mala!
Srećan 18. rođendan kćeri, i nikakve brige ne „beri“, ti si zauvek naša maza, vole te mama i tata, neka su ti širom otvorena sva vrata, i neka je srećan baš svaki tren, nek ti je život ljubavlju prepunjen!

Da uvek voliš i sve da imaš, da rado daješ i da poklone primaš,
Da nikada srce tvoje ne poseti nevolja i tuga, to su za tebe najlepše želje od tvoga starog i dobrog druga!
Srećan rođendan moj dragi „brate“, neka te sreća i radost stalno prate!

Svaka radost i najveća sreća, neka do vrha ispune ti ovaj dan,
Ti si toplina sunca i sjaj najlkepših zvezda,
Od srca ti želi tetka srećan 18. rođendan!
Mila moja, da je lepa svaka želja tvoja, i da ti se ostvari svaki san, život je trenutak i dan, i živi puna radosti i sreće, niko te ko tetka voleti nikada neće!

Od danas se dobro spremi, jer ti kreće avantura nova,
Ja ti želim puno sreće, zdravlja, ljubavi i najlepših snova,
Iako niko sigurno ne zna, šta mu to novo sutra sprema,
Veruj mi kažem ti iz iskustva, da boljih godina od ovih nerma!
Voli te tvoja drugarica, da živiš uvek kao carica, nisi više šiparica,
Od danas si punoletna, budi mi uvek neizmerno sretna!

Od danas ti kreće nevolja dosta, jer život i nije kakav se čini,
Ali neka te to i ne brine, uživaj u sjajnoj mesečini,
Odrasli svet je prepun briga, malo je dosadan i ima puno knjiga,
Ali ja ti samo sreću želim, i uvek se raduj i samo veseli!
Srećno punoletstvo, ono ne slavi se često, i uživaj u današnjem danu i u svemu nađi onu lepšu stranu!

Sve ono lepo što život zna da daje, neka ti nikada ne nedostaje,
Niko baš ne zna šta ga dalje čeka, ali ti si dostojan odraslog čoveka,
Čuvaj svoju čast i svoje poštenje, mi u tebe kćeri imamo poverenje!
Srećan 18. rođendan, neka si nam uvek tako draga i mila, kakva si nam od malena bila.

Ne treba ti zlata i ne treba sjaja,
Samo puno sreće i ljubavi bez kraja,
Ne daj da te zavedu poroci i laži,
Koliko si dobra duša naša, to svima pokaži!
Srećan rođendan od babe i dede, neka tvoje uspomene iz detinjstva nikad ne izblede, jer će kad odrasteš još više da vrede!

Znaš da osamnaest godina nikako nije malo, i samo se priseti šta je sve u njih „stalo“,
Koliko druženja igara i smeha, koliko ljubavi sreće i uspeha,
Al tu nije kraj, nego tek početak, želim ti puno sreće i veliki imetak,
Želim ti svu ljubav i radost bez kraja, puno lepih reči i nežnih zagrljaja.
Srećan rođendan i punoletstvo, ali da i dalje viđamo se često!

Šaljive i zabavne poruke i čestitke za 18. rođendan

Svakako su od dragih prijatelja i drugova, pa i od nekih dovitljivih starijih suseda, članova familije ili poznanika, dobro došle i zabavne i šaljive čestitke i poruke, koje treba da unesu dodatnu draž i veselje u najlepši dan onoga ko slavi punoletstvo i kome će jednom zasigurno nedostajati oni bezbrižni dečiji dani koje je proživeo bez ikakvih nedoumica i problema koje život starijima nužno nameće.

Smatra se da su četri osnovna znaka da si sada zvanično ostario – zaboravnost i …ostalih nekako ne uspevam da se setim! Svakako sam svestan da si od danas punoletan, pa da ti čestitam pre nego što i to zaboravim! Srećan rođendan drago dete, da ti godine kao laste prolete!

Ne dozvoli da te to što ti je od danas sve dozvoljeno i nema ograničenja, iskvari i da postaneš probisvet! Bolje je da otkriješ čitav svet postepeno i polako, i svestan si da od danas ne moraš da krošom ideš u kladionicu, gledaš zabranjene kanale ili da voziš automobil svog tate! Ali od danas elgalno možeš i u zatvor, zato pamet u glavu, i sve sa merom! Srećan ti rođendan, i bolje da te sada odmah prestrašim „odraslim godinama“, kako ne bi sam pravio gluposti!

Srećan ti 18. rođendan, napokon je došao i taj dan! Kada ćeš ravnopravno da plaćaš svoje račune, da sam pospremaš svoju sobu i da učestvuješ u otplati rate za auto koji jedva čekaš da provozaš!

Drago mi je da si odrasla, i da si stasala u tako odgovornu i zrelu osobu! Jer će ti obe osobine biti preko potrebne kada od sutra počneš da izdržavaš sama sebe! Srećan rođendan naša mila kćeri, punoletstvo nije samo svet odraslih nego i obaveze koje sa njim stižu!

Ako sada ne postaneš svesna sebe, nikada nećeš ni biti! Postani svesna da su sve tvoje haljine skupe, sva tvoja šminka košta i svi tvoji izlasci nisu više ograničeni, jer imaš priliku da radiš i zarađuješ bez ikakvih zabrana i ograničenja!

Ovo je svakako samo mali deo poruka kojima se nekome može čestitati punoletstvo, a ako ipak niste pronašli u našem tekstu prigodnu inspiraciju, budite originalni i čestitajte nekome posebnom porukom na poseban način, jer je u tome i sva suština i draž lepih želja i iskrenih čestitki za slavlje i veselje bilo koje vrste.

Sponzorisano:

loading...
Loading...