Čestitke za 40 rodjendan

Kada je nekome vama dragom rođendan, uvek treba da se potrudite da mu dodatno taj prigodan trenutak ulepšate nekom čestitkom i lepom željom, bez obzira koji je „broj“ u pitanju, ali naravno treba da budete obazrivi sa kime se možete našaliti, akome pak treba da uputite neku nežnu i baš prigodnu poruku, jer je svaki čovek u izvesnoj meri osetljiv na godine koje ga polako „sustižu“, te svakako nije prijatno kada se shvati da je život prolazan i da mladost zamenjuje starost i da je kraj bliži nego početak.

Ipak, generalno gledano, četrdeset godina i nije tako veliki broj, te je to malo više od trećine, a opet manje od polovine života koji prolazi, pa se može smatrati da se onaj koji slavi 40. i neće preterano potresti ili naljutiti ako imate potrebu da mu uputite neku smešnu čestitku ili pak vrlo ili šaljivu dosetku ili poruku koja ima za cilj da ga razgali i razveseli, jer je bitno kako se čovek oseća i koliko sam sebe smatra mladim, bez obzira na to koliko tačno godina i puni.

Klasične poruke i najlepše univerzalne čestitke za 40. rođendan

Kada nekome uputite onu klasičnu i univerzalnu, kratku ili podužu poruku i čestitku za „najlepši dan“, učinite to posve iskreno i od srca, i vašem prijatelju, rođaku, poznaniku i neće biti važno da li su to dve reči ili čitava stranica najlepših misli i želja, već če se posvetiti tome da ste se upravo potrudili da mu od sveg srca poželite ono najdivnije i najbolje i znaće da vam on ipak predstavlja nekog posebnog, i to će ga veoma obradovati.

Divno je kada puniš 40. godinu! To znači duplo bolji provod nego kada imaš dvadeset, i četri puta više povoda da jedeš slatkiše nego mkada si imao deset godina! Srećan ti rođendan od srca, volim te i žečlim ti onoliko sreće, koliko se puta zemlja okrene oko sunca!

Da ostaneš ista ona najbolja i najdivnija osoba kakva si bila i svih ovih prethodnih trideset i devet godina! Želim ti svu najveću sreću, posebnost koja će da traje i radost koja će da se uvećava iz dana u dan! Srećan ti rođendan draga drugarice, budi mi uvek srećna i nasmejana!

Najdraža moja, ovo je tvoj najposebniji dan! Želim ti sve što sama sebi želiš, ali četrdeset puta više i četrdeset miliona puta trajnije od večnosti i suštine koja ne prolazi! Srećan rođendan, neka te ljubav obasjava kao zvezdani sjaj i neka nikada ne pomisliš na kraj, jer je ovo početak, i zatvoreni životni krug koji se nikada neće prekinuti!

Srećan rođendan, da oduvaš svaku svećicu i da za svaku poželiš po jednu želju! I ne kažem to jer si sada mator, već da bi mogao da imaš dovoljno želja koje ćeš da ostvaruješ do sledećeg rođendana!

Dobra stvar kada puniš četrdeset, jeste u tome što će ti svi koji su u pedesetim, reći da su sada tvoje najllepše godine! Srećan ti rođendan, i sve shvati kao jedan običan broj, ali nemoj da se zabrojiš sa svećicama, kako ne bismo morali da pozovemo vatrogasce!

Iako si sada u srednjim godinama, to i nije tako strašno! Uskoro ćeš biti u pedesetim i šezdesetim, pa neka te četrdeset ne brine već neka te raduje! Srećan ti rođendan dragi prijatelju, poželi i ostvari svoju najveću i najluđu želju!

Da nisam prebrojala svećice na torti, nikada ne bih posumnjala da ti je već četrdeseta! Zaista izgledaš mladoliko i nikada ti ne bih dala više od 39 godina! Šalu na stranu, uživaj u najlepšem danu, i sva sreća neka te prati, neka te Bog čuva i neka ti svaki naredni dan bude poseban i najbolji do sada!

Iako je već prošlo dosta vremena i imaš dosta uspomena, vreme je tek pred tobom, jer si mlad onoliko koliko umeš da sanjaš i želiš! Zato sanjaj najlepše snove i zaželi najluđe želje, imaj baš najviše zdravlja i sreće, i uvek uz sebe drage prijatelje! Srećan rođendan!

Od srca i iskreno sve najbolje za tvoj 40. rođendan! Da proživiš bolje i lepše dane nego svih prethodnih 39. godina, jer si sada na sredini kruga, i nema šanse da se vratiš unazad, pa posmatraj budućnost a ne ono što je prošlo, i ne čezni za starim danima već stvaraj sebi nove uspomene!

Čestitke za 40. rođendan u stihovima i šaljive i zabavne poruke

Svakako je neizostavna i po neka stihovna poruka ili pak pošalica i zanimljiva dosetka za onoga ko puni 40 leta, i kome se baš i „ne mili“ kada na svojoj torti ugleda toliki broj upaljenih svećica.

Neka tvoj osmeh i dalje blista, neka je tvoja duša čista,
Ovo je danas tvoj poseban dan, srećan ti 40. rođendan.

Kada tvoja sećanja počnu da blede i kada pomisliš da samo sećanja zaista vrede,
Uradi nešto potpuno ludo, jer je život jedan i pravo je čudo,
Najveće parče torte odseci, raduj se godinama i smej se od srca,
Onaj ko ne stari najsličniji je deci, jer naivno misli i iskreno se nada,
Živiš sada i nikada više, sve tvoje brige današnji dan neka briše!
Srećan ti rođendan, ne pominjem broj, jer danas je najlepši i najsrećniji dan samo tvoj!

Danas sve oduzmi i saberi, i najbolje ono odaberi,
Iako slaviš četrdeset leta, tvoj život tek od danas počinje da cveta,
Jer penziji još ni blizu nisi, a život je lep kao što je i ceo svet,
Raduj se i veseli, jer tek ti je četrdeset!
Srećan rođendan, pun radosti nek ti bude ovaj i svaki budući dan!

Ja te volim ko da ti je deset, kada shvatih imaš četri puta više,
Ali nema veze, neka niko ne zna, reći ćemo tiho il možda još tiše,
Ti si moja radost i moja dobrota, ja ću tebe voleti do kraja života,
Ti si moje dete i gotova stvar, kada ni ja nisam mator nisi onda ni ti star!
Srećan rođendan mili sine, neka te ne uplaše ovakve godine, samo snage i vrline, nek te svaka želja mine!

Svako vreme ima svoje breme, ali je istina ima i svoje čari,
Zato prestani da brojiš i godina da se bojiš,
Onaj ko se oseća mladim, on zaista nikada ne stari!
Srećan ti 40. rođendan moj stari!

Kada počneš da zaboravljaš, tada se i najbolje zabavljaš,
Kad nemaš pojma kuda si poš’o, tad znaš da si na pravo mesto doš’o,
Ne brini ja ću da tebe pazim, kada ostariš i kad postaneš dementan,
A do toga dana ima još dosta, za sada ti želim samo da beskrajno budeš sretan!

Teško je kada je čovek stvar, to je sasvim jedna jasna i ozbiljna stvar,
Ali ne znam zašto tebi ovo pričam, zašto tvoje misli punim glupostima,
Jer ti si u svojim najboljim godinama, i do tvoje starosti bar još duplo godina ima.
Srećan 40. rođendan, od srca ti želim sreću i veselje, i najveće parče torte ostavi za sebe i za drage prijatelje!

Sponzorisano:

loading...
Loading...