Čestitke za godišnjicu braka

Čestitke za godišnjicu braka su vrlo posebne i specifične, jer je sama bračna zajednica puna ljubavi ali i uzajamnog poštovanja, odricanja, rešavanja problema i zahteva sama po sebi veliko međusobno slaganje i spremnost da se „bračni drugovi“ zajednički nose sa svim onim što ih u životu očekuje.

Zavisno od toga koja je godišnjica braka po redu, ona može biti i takozvana „srebrna svadba“ kada supružnici proslavljaju 25 godina od sklapanja braka, ili pak „zlatna godišnjica“ kada se slavi čak 50 godina zajedničkog života i ljubavi u braku.

Poruke i čestitke mogu jedno drugom uputiti supružnici, te tako postoje čestitke za godišnjicu braka mužu, koje mu upućuje njegova žena, ili pak čestitke za godišnjicu braka ženi, koje njoj upućuje njen suprug.

Pored toga naravno, čestitke i najlepše želje upućuju i prijatelji, rodbina, deca, poznanici i dobre komšije, pa iako je sve u današnjem društvu postalo demistifikovano i izgubilo svoju vrednost, na sreću je institucija braka ostala nešto vredno i „sveto“, te se smatra velikim uspehom i razlogom za slavlje, kada neko proslavi neku godišnjicu bračnog života i zajedništva.

Na dalje, čestitke i poruke za srećnu godišnjicu braka, mogu biti klasične ili univerzalne, mogu biti u stihovima ili se proslaviti uz pesme koje su „naručene“ za tu priliku, a postoje i brojni vrlo lepi i prigodni citati, koji su već ispisani i koje samo treba „staviti pod navodnike na papiru ili u SMS poruci“.

Takođe, poruke mogu biti za ženu ili muža, ali se po pravilu upućuju supružnicima, jer im se čestita zajedništvo i slavi se postojanost njihove ljubavi i vernosti, te su u principu čestitke baš univerzalne i odnose se na oba bračna druga.

Klasične poruke i čestitke za godišnjicu braka koje supružnici upućuju jedno drugom

Najpre je i najvažnije da supružnici jedni drugima na svoj „specijalni dan“ upute najlepše želje i čestitke, te će u nastavku teksta biti pre svega navedene one poruke koje upućuje žena svom mužu ili on njoj.

Hvala ti što si učinila moj život celim i kompletnim! Volim te kao i prvog dana kada smo se upoznali i zavetovali na ljubav i vernost! Neka ova brojka koju danas proslavljamo, bude samo nastavak sreće koju smo pre mnogo godina započeli zajedno! Volim te i želim da nam je brak i dalje pun ljubavi i poštovanja!

Kada bi u „Ginisovoj knjizi rekorda“, postojala kategorija za najboljeg muža na svetu, ti bi sigurno bio prvi i jedini koji je osvojio, kao što svakim danom iznova osvajaš moje srce! Hvala što si me uvek voleo i podržavao u svemu! Volim te i presrećna slavim našu ljubav i svu bračnu sreću! Srećna godišnjica najveća ljubavi moja!

Iako smo prebrodili mnoge prepreke, nikada nismo posumnjali u našu ljubav, i u činjenicu da kao jedno možemo da postignemo sve! Život bez prepreka nema draži, ono što nas čini jačim jeste sposobnost da se zajedno izborimo za sve što smo ikada želeli! Volim te i srećna tio godišnjica braka!

Hvala ti što si od svih odabrao baš mene za svoju ženu, i što sam shvatila da si ti moja prava i jedina druga polovina srca! Mi smo bili i ostali jedno, i želja mi je da ostarimo zajedno! Volim te svakoga dana istom merom i istim žarom, i sa tobom je svaki trenutak dragocen i večan, hvala ti što si samo moj! Volim te i želim da ova ljubav potraje do beskonačnosti! Srećna godišnjica braka!

Tvoja je ljubav u moj život unela smisao i neizmernu sreću, i ti si mi dala ono što nisam ni sanjao da postoji na ovom svetu! Volim te za dva života, volim te kao što niko nije napisao ni izrekao do sada! Srećna godišnjica braka moja draga i najveća ljubavi!

Hvala što postojiš i što si samo moj, što me nasmeješ kada se probudim i daš mi ruku kada sam tužna! Hvala što me čuvaš i pomažeš mi da se borim, ti si moja snaga i moja neizmerna radost i sreća! Srećna godišnjica braka, i sve najbolje nam želim u budućim danima, jer mi smo jedno, i starimo zajedno!

Iako nisam znao da je život divan i da je ljubav posebna, shvatio sam to onog dana kada sam tebe sreo, i kada si prihvatila da zauvek deliš i radosti i tuge samo sa mnom! Srećna nam godišnjica, volim te kao i uvek i voleću te zauvek!

Prošla je još jedna godina, još 365 dana i ne znam ni sama koliko minuta i sekundi, jer je sa tobom sve ono najlepše i večno, ono što se ne broji i što je posebno i neizmerno! Hvala ti za ljubav i sreću, hvala što me voliš i što si me naučio da je ljubav najlepša onda kada se deli sa tobom! Volim te, i srećna godišnjica braka, moja najveća srećo i ljubavi!

Hvala ti što me voliš upravo onakvog kakav jesam! Hvala što nisam morao da se menjam, i što si prihvatila sve moje mane i učinila da ih i ja zavolim koliko volim i tebe! Sreća je trenutak, a naš trenutak je večan! Volim te kao prvog dana, kao one jesenje noći kada smo se zakleli na večnu ljubav jedno drugom, i do danas održali obećanje koje smo jedno drugom dali!

Poruke i čestitke za godišnjicu braka u stihovima, kao i šaljive i zabavne čestitke

Naravno, i godišnjica braka može biti prilika da se uputi čestitka u stihu, ili neka prigodna šala ali koja je „sa merom“, i koju obično jedno drugom upućuju bračni partneri, dok je bolje da se dragi prijatelji i familija, zadrže na nekim „uljudnim“ i lepim željama, jer vrlo lako šaljive poruke ipak mogu da postanu preterane, te da pređu „granicu dobrog ukusa“.

Prvo slovo tvog imena, najlepše je slovo na svetu,
Ono je kao zrak sunca, kao cvrkut ptica u letu,
Kao i ti sama, i to slovo je najdraže moje,
Ti si moja ljubav i sreća, na M počinje ime tvoje!
Srećna ti godišnjica najveća moja radosti i zvezdo moga neba!

Ovo osećanje je sasvim neshvatljivo, i moje je srce postalo ludo,
Nisam ni sanjala da ću te sresti, i zavoleti ovako ludo,
Ti si sve što meni treba, ti si sunce moga neba,
Sada znam da sve sam našla, što će ikad da mi treba!
Volim te i želim ti srećnu godišnjicu braka!

Ljubav je onda kada si spremna, da me voliš i kada starim,
Kada ne budem imao zube, kada počnem sve po kući da kvarim,
I kada sasvim izgubim vid, tu će mi biti tvoja ruka,
Srećna ti još jedna godina ljubavi, što više sreće i što manje muka!
Srećna godišnjica braka, volim te kao prvog dana, svakog minuta i svakog sata!

Hvala ti što si mi uvek bio odan i veran, bar koliko ja za to znam! Volim te i želim nam još puno srećnih i lepih dana, da se držimo za ruke kada imamo probleme, ali i da se nežno grlimo kada život najlepšim putem za nas krene! Volim te, srećna godišnjica braka najveća ljubavi moja!

Kako da ti čestitam, šta još novo da ti kažem, koliko te volim ne mogu da lažem,
Izdržati sa mnom, sve godine ove, upoznati sebe i najlepše snove,
To je prava sreća, ne pšostoji veća, volim te ko pahulje zimi, ko letnju mesečinu i vesnike proleća!
Srećna godišnjica braka, što više nam želim sjaja, što manje nevolja i mraka!

Čestitke za godišnjicu braka od prijatelja, kumova, rodbine, suseda i poznanika

Svakako i osobe koje su bračnom paru prijatelji, kumovi, susedi ili poznanici, treba da upute pak prigodne čestitke i lepe želje, bilo da ih pošalju putem pisane čestitke, ili da ih izgovore kada se pridruže slavlju povodom proslave godišnjice braka, a u nastavku će biti navedeni neki od često korišćenih primera.

Srećna godišnjica braka, i još puno lepih godina u ljubavi i slozi, najskladnijem i najlepšem bračnom paru koji poznajem i čijem sam svakom lepom trenutku imao čast da prisustvujem! Voli vas vaš kum, i želi vam sve najbolje!

Kada ste se upoznali i obećali jedno drugom vernost i poštovanje, kao i da ćete se neizmerno voleti i biti srećni, znala sam da ste iskreni i da ste u pravu što ste sebe dali jedno drugom! Volim vas i čestitam godišnjicu braka, i želim vam da ih proslavite još puno, i onda kada ne budete mogli da se setite koja je po redu, kada ostarite i malo posenilite!

Sam čovek nije srećan, ili nije svestan da je nesrećan, dok ne pronađe svoj par, koji ga čini potpunim u svakom smislu! Drago mi je da ste shvatili da ste pronašli jedno drugo, i želim vam da nikada ne posumnjate u svoju ljubav, jer vas je ona spojila i održala! Srećna vam godišnjica braka i volite se kao od prvog dana, sve do poslednjeg daha!

Ne dajte da vam dani postanu lenji, da vam ljubav pstane rutina! Radite na svojoj sreći, neka vam svaka zajednička godina bude srećna i divna! Srećna vam godišnjica braka, i puno lepih želja, radosti, zdravlja i veselja!

Kada padne noć, tada je vreme za san, želim da vam sve sjajne zvezde, ispune život i novi dan!
Budite srećni i sanjajte jedno sa drugim, jer snovi su ljubav, a ljubav je san, i vi ste srećni što ste našli jedno drugo, volite se isto kao i na vaš najlepši dan! Srećna godišnjica braka, najbolji prijatelji moji!

Iako sam planirala da čestitam godišnjicu braka najboljim osobama koje sam upoznala, i čija me ljubav i sreća inspiriše i pokreće, oni mi se nikako ne javljaju na telefon! Pa sam odlučila da baš čestitam i vama, i da vam poželim istu sreću i radost koju ste osetili kao i onda kada ste razmenili zavete pred ljudima i pred Bogom! Srećna godišnjica braka najmiliji moji!

Sponzorisano:

loading...
Loading...