Poruke i čestitke za odlazak u penziju

Odlazak u penziju se uvek smatrao posebnom prilikom za čestitke i za prigodne poklone, jer je označavao nečiji ulazak i u treće doba, ali istovremeno svu njegovu predanost i dugogosišnji rad u nekom kolektivu ili samostalno, čime je stekao pravo na poštovanje, jer je svoj životni vek proveo vredno i radno, zalažući se za opštu dobrobit kako sebe tako i svoje porodice i generalno društvene zajednice kojoj je svojim radom i nesebično doprineo.

Iz tog razloga su i danas ostali običaji da se upute onome ko se penzioniše prigodne zahvalnice i neki skoromni i simbolični pokloni te i čestitke za odlazak iz firme, kojoj je posvetio svoje godine, znanje, rad i zalaganje, te da se svakako onome ko proslavlja odlazak u penziju i od prijatelja, rodbine i članova porodice i dragih kolega upute i prigodne poruke za odlazak u penziju.

Nekada je na žalost u našem društvu, odlazak u penziju za osobe koje su završile svoj potrebni radni staž ili dostigle određeni broj godina, kojima su se kvalifikovale da se penzionišu, sinonim za starost, za dosadu, i za iščekivanje onog trenutka kada će da napuste ovaj svet, jer kako sami smatraju nikome više nisu potrebni i ničemu ne mogu da doprinesu, jer su “odradili svoje” i sami dostigli dosta godina da bi bili korisni društvu.

Upravo zato, penzionerima, koji su ili naše drage bake i deke, mame i tate, ujaci i ujne, tetke i teče, stričevi i strine, kumovi, prijatelji ili dragi susedi čije smo voće kao mali brali krišom, treba čestitati na najlepši mogući način sve što su za nas doprineli, i treba im staviti do znanja da su nam još uvek potrebni, da čuvaju unuke ili praunuke, da nam na čekove ili penzionerski popust kupe omiljenu i preko potrebnu sitnicu, da nas nauče da igramo šah, da sa nama podele svoje mudre savete i iskustva, jer je penzija ili mirovnina, doba kada oni treba da se opuste a mi da se za njih staramo i da doprinesemo da im svaki dan i trenutak bude poseban i nezaboravan.

Klasične i univerzalne čestitke i poruke koje se mogu uputiti nekome za odlazak u penziju

Svakako su klasične poruka i čestitke i u ovakvoj prilici neizostavne, te ne treba da budu ni baš prekratke ni preduge, ali nužno treba da su upućene od srca i sa puno emocija, jer je onaj ko je u penziji, izoštrenog oka i istančanog sluha, i vrlo pažljivo analizira svaku napisanu reč, kojom mu se čestita odlazak u penziju.

Radio si dovoljno za dva života! Sada si zaslužio da se prigodno proveseliš i da sa svojim starim vršnjacima igraš šah u parku iza zgrade! Mi te volimo i za nas si uvek mlad, i čestitamo ti danas tvoj odlazak u penziju i da uživaš u njenom trošenju!

Da ti je penzija i srećna i dugovečna! Srećan odlazak u penziju bako, dosta si bila vredna, sada si zaslužila da se malo opustiš i olenjiš uz TV i omiljene slatkiše! Volimo te i sve srećno neka ti danas i ubuduće bude!

Želimo ti da primaš penziju bar onoliko dugo koliko si primao platu! Iako neće biti dovoljna za sve što je potrebno, za unučiće će uvek da se nađe, a možda pretekne i za nas odrasle! Srećan odlazak u penziju, i sve ti najbolje želimo!

Želimo ti da nađeš neku lepu novu zanimaciju i da ti u penziji ne bude nikada dposadno, jer si poznat kao radoholik, pa znamo da ti je i malo nezgodno palo što si morao da prestaneš da radiš svaki dan! Ali došlo je i tvoje vreme da se opustiš i da uživaš! Srećan odlazak u penziju i lepo provedene penzionerske dane ti želimo!

Penzija nije razlog za tugu i nezadovoljstvo, jer je to dan koji označava da prestaješ da radiš za druge i da počinješ da učiš da uživaš samo za sebe! Srećan odlazak u penziju, da sve bude kako želiš i da doživiš onoliko penzija koliko si imao i plata!

Čestitam ti odlazak u penziju, i neka danas zvanično počne tvoj godišnji odmor koji će trajati koliko ti želiš, svakoga dana u godini i još mnogo godina, uz stalan priliv novca a bez ikakvog rada! Ko još ne bi poželeo penziju, ne razumem zašto oko toga ljudi stvaraju tenziju!

Nek je sa srećom tvoj prvi penzionerski dan, pa da častiš društvo od prve penzije, a platu koju si primio kao jubilarnu da potrošiš na gluposti, i na sve ono što sebi nisi mogao da priuštiš jer si morao da štediš!

Nemoj da budeš kao ostali penzioneri i da džangrizaš u redu u pošti, ili da pipneš svaku veknu hleba kada si u marketu! Ti si najbolji deka na svetu, i zaslužio si da uživaš i da gledaš TV a da za to još budeš i plaćen! I ja jedva čekam penziju, ako može odmah, ja nemam ništa protiv, ti si moj idol i moj životni motiv je da budem vredan kao moj deda! Srećna penzija i volim te puno!

Sada napokon ne moraš da brineš koliko ima sati, jer nigde ne moraš da žuriš i nigde nemaš da zakasniš! Osim kada zakažeš pregled kod lekara! Zato se opusti jer si sada u penziji i neka te bude briga za sve ostalo, samo uživaj i potpuno podetinji, jer na sve imaš pravo, otpisaće se na tvoje treće doba, kada čovek želi svašta da proba, jer se kao nije dovoljno naživeo!

Poruke za odlazak u penziju u stihovima, prigodni citati i šaljive poruke i čestitke

Posle dugogodišnjeg boja, i puno prolivenog znoja,
Dobro će da ti dođe malo mira i spokoja,
Jer dovoljno je bilo mukotrpnog rada, neka ti sada samo sreća na pamet pada,
Volimo te uvek i nikada, nećemo zaboraviti šta si za nas steko,
Srećan ti odlazak u penziju najdraži naš deko!

Ovom ti porukom i zvanično, početak penzionerskih dana ja čestitam,
I samo još nešto želim, već duže vreme da te priupitam,
Da li još ima nešto da si hteo, a da ostvariti ipak nisi uspeo,
Jer za radost i nova postignuća nikada nije kasno,
I treba da ti bude jasno, da si mlad duhom i da je vreme pred toboim,
Zato srećan budi i ponosi se sobom!
Srećan odlazak u penziju i da lepo provedeš penzionerske dane, ali da nikada ne budeš prepušten dosadi, jer je rad stvorio čoveka, pa nađi da radiš bilo šta, jer život dugo neće d ate čeka.

Na današnji dan, stavi svoju omiljenu kravatu,
Pa u prodavnicu kreni i celu potroši svoju jubilarnu platu,
Jer sledećeg meseca penzija ti stiže, i samo će jedna za drugom da se niže!
Srećan odlazak u penziju, i redovno meri arterijsku tenziju,
Jer od dosade nećeš znati šta sa sobom da radiš, ali ne smeš preterano slatkišima da se sladiš,
Jer sada nisi mlad i da pudingom stalno težiš da utoliš glad,
Može šećer da ti skoči, pa će da te bole oči!

Ja sam deda hteo da te pitam ovo, mogu li i ja sa tobom u penziju,
Jer ne moraš da radiš ništa novo,
Već da listaš TV kanale, i da čuvaš nas svoje unuke male!
Srećna ti penzija dragi deda, jedva čekam kada će da legne prva uplata,
Pa da mi kupiš slatkiša pounu kesu, jer mi da kvarim zube ne daju mama i tata!

Od danas tvoj vikend sedam dana traje, ni godišnji odmor ne mora da se broji,
Penzija je super i neka ti potraje, čestitke ti šalju najmiliji tvoji!

Blago tebi druže, od danas nemaš nikakve tenzije,
Stigao si napokon i do svoje prve penzije,
A ja još moram koju godinu da se patim,
Ali svakako ću naći vremena sa tobom da nazdravim kada do tebe svratim.

Srećna nek je tvoja penzija, da je u zdravlju i veselju trošiš,
Račune redovno i dalje da plaćaš, nije red da se sada sramotiš,
Ali ostavljaj uvek sa strane, ne za teško vreme ni za crne dane,
Već za ono malo što ti želja osta, da proživiš detinjstvo sa godina dosta!
Srećan odlazak u penziju i sve najbolje!

Sponzorisano:

loading...
Loading...