Čestitke za rodjendan bratu

Bilo da je prilika za čestitku starijem ili mlađem bratu, od sestre ili dragog brata, rođendan je svakako idealan povod da se iskaže nešto emotivno i lepo, te da se pokaže neizmerna ljubav u nekoliko reči ili rečenica, ili pak da se uputi šaljiva ili dovitljiva poruka, jer takva prilika to pak obično i dopušta, i brat koji je ili vaš “stariji čuvar” ili mlađi mezimac svakako neće naći neke zamerke, i čak će mu možda takva čestitka biti i zanimljiva i neuobičajena, jer će da “odskače” od stereotipa ozbiljnih poruka koje će mu uputiti roditeljilk ujne, tetka, strine i ostalča rodbina.

Čestitke se naravno mogu za “najsrećniji dan uputiti starijem bratu, koji je prikrivao ili na sebe preuzimao krivicu za neke vaše dečije nestašluke, ili pak onom mlađem bratu, koga ste držali za ruku da ne padne kada je pravio svoje prve nespretne korake dok nije odrastao i postao veliki čovek.

Posebno su emotivne čestitke za rođendan upućene bratu od sestre, jer između njih nesumnjivo postoji neraskidiva i posebna veza, puna zaštitničke ljubavi i pažnje, razumevanja, utehe, lepih provedenih trenutaka, podeljenih tajni ili rešavanja nedoumica “od najvećeg značaja”.

Činjenica je da rođendanske čestitke za brata, imaju razne vrste “sloboda”, te se mogu uputiti putem SMS-a, društvenih mreža, emotikona, omiljenih pesama, ali mogu bit ii one duže ili kraće klasične čestitke, kada se u njih unese posebna emocija, jer nije važan način kako su napisane, već upravo od koga su upućene, e najdraže su svakako one čestitke bratu od brata ili bratu od sestre.

U nastavku teksta će biti tako i navedeni neki od primera kako se može čestitati rođendan najdražem bratu, uz svu slobodu da ih personalizujete i dodate im “ono nešto” što će razumeti asmo vaš najdraži slavljenik, koga će vaše iskrene želje sigurno posebno raznežiti i obradovati više od bilo kog skupocenog poklona.

Klasične i univerzalne čestitke za rođendan bratu

Uobičajene emotivne čestitke, bratu od brata ili sestre za rođendan, mogu se posmatrati kao kraće ili duže, uz neku “muzičku pozadinu”, ili uz dodavanje prigodnih emotikona ili GIF-ova, ali jeste i najvažnije da one ne budu uniformne i monoitone, te da u sebi imaju neku “ličnu crtu” i posebnost u iskrenosti i emociji koju će slavljenik rastumačiti u svakoj napisanoj reči.

Danas je tvoj najlepši dan! Meni si ceo život učinio posebnim i lepim, sa svakom tvojom rečju utehe ili podrške! Hvala ti što si najbolji stariji brat koga sam mogla da poželim! Srećan ti rođendan, voli te sestra i želi ti još puno najdivnijih dana!

Srećan rođendan najboljem bratu na svetu! Hvala što si sve delio sa mnom, i što se nisi nikada naljutio na mene i imao si razumevanja za sve moje nestašluke! Voli te mlađi brat, i želi da ti poruči da si mu uvek bio i ostao pravi uzor i idol! Srećan rođendan bato!

Iako si samo jednom u životu mlad, niko ti ne može zabraniti da se tako osećaš večno, nebitno koliko godina da imaš! Želim ti da ostaneš uvek nasmejan i srećan, jer samo sreća ima tvoje ime! Voli te starija sestra i znaš da sam za tebe uvek i zauvek tu, srećan ti rođendan najdraži moj!

Hvala ti za svaki iskren osmeh i za svaku sačuvanu tajnu! Hvala što si me uvek štitio i podržavao, ipak sam ja mlađi bata, ali ti želim sve najbolje želje kao da sam duplo stariji od tebe, iako si ti uvek bio moja snaga i moja mudrost! Srećan rođendan od mlađeg brata!

Kao što si ti uvek bio tu za mene, tako znaš da sada kada sam i ja dovoljno odrasla, možeš da računaš na moju bezrezervnu podršku, razumevanje i pruženu ruku za svaku prepreku na koju naiđeš! Srećan rođendan bato, voli te tvoja sestra najviše na svetu celom!

Hvala ti što si mi pokazao šta je prava dobrota, i što si prikrio sve moje male i velike nestašluke, i darovao mi osmeh za laku noć, što si me pazio i čuvao kao mama i tata! Voli te najviše na svetu tvoj mlađi bata, i želi ti najsrećniji od svih srećnih rođendana!

Nemam ja potrebe da ti uputim neke najmudrije i najvrednije reči za tvoj najlepši dan! Reči su dela, merilo stvari je moja spremnost da ti uzvratim za sve dobro koje si ti meni godinama darovao! Hvala što si najbolji stariji brat na svetu, uvek možeš da se osloniš na mene, iako sam manji i mlađi, biću tu kada god ti budem potreban! Srećan ti rođendan!

Kažu da na svetu nema takve veze, kakva je ljubav između sestre i brata! Upravo sam se u toi sama uverila, koliko te volim i koliko me voliš, ne postoje dovoljno velike reči koje bi imale te snage da takav osećaj opišu! Srećan ti rođendan od srca, voli te tvoja sestra i želi ti sve najbolje, i da ostvariš velike ciljeve i sve želje i snove, ali da nikada ne prestaneš da želiš i sanjaš, jer je ono najbolje i upravo u tome, te je to i smisao života, i sva njegova lepota i draž!

Poruke za rođendan bratu u stihovima i šaljive poruke

Kako je i navedeno, kada se bratu čestita rođendan, postoji posebna sloboda u ispoljavanju nekih emocija kroz stih ili šalu, te se tako ne moraju poštovati nikakva kruta ograničenja i pravila, jer se braća i sestre najbolje razumeju i nikada se jedni na druge ne mogu ljutiti zbog neke šale ili neke dosetke, a koja će svakako čestitku učiniti autentičnijom i posve zanimljivom i posebnom.

Srećan neka je tvoj rođendan, najmiliji brate,
Uspeh i sreća kroz život da te prate,
Uživaj u ljubavi i slobodi,
Najlepši san samo nek te vodi!
Srećan rođendan od tvoje mlađe sestre, i sve najbolje i najlepše u daljoj budućnosti.

Da si ti sada pas, imao bi oko 120 godina, te sam upravo sam shvatio koliko si u stvari mator! Ali ne daj da te to obeshrabri, ti ćeš za mene uvek biti moj mlađi bata! Voli te stariji brat i želi ti sve najbolje!

Ne bih da te razočaram, ali pošto si postao punoletan i sada imaš posao, sam plaćaš najpre sve svoje troškove, i sada mi daješ i deo svoje plate za džepaarac! Volim te kao i uvek, i nije mi važan tvoj novac i pozicija u društvu, ali vidi neka bude barem 10% od ukupnih primanja za mene! Srećan rođendan!

Kažu mi da je meni lako, jer ja imam starijeg brata,
I to je jedna velika istina zašto da krijem,
Uvek si bio tu da me voliš i štitiš, a ja ne umem i onako da se bijem,
Te ti zato na svemu hvala, od srca te voli tvoja sestra mala!
Srećan rođendan najdraži brate, uspeh i ljubav nek te večno prate!

Želim da imaš sve što po želiš, i naravno sa mnom kao uvek da podeliš,
Meni i tako ne treba mnogo, kao i do sada i kolko budeš mogo,
Želim ti sreću i zdravlja dosta, ti meni najdraži zauvek osta,
Volim te najviše i želim radosti, koliko vode prođe ispod mosta!
Srećan ti rođendan, nek je u životu divan svaki tvoj novi dan, neka ti se ostvari i najmanji san!

Nek radost i sreća ispune svaki tvoj budući dan,
Ja ti kratko želim al od srca, najlepši i najsrećniji rođendan!
Volim te i želim sve najbolje što se poželeti da, a kako nečitko pišem, znaćeš da sam to ja!

Kada svane dan, biće tvoj novi i za godinu dana veći rođendan,
Ali sada još je noć, te ti želim najsrećniji san, i da očekuješ dan što će doć’
Srećan ti batice najdraži, tvoj rođendan, da ti život bude lak, kao što je lep tvoj san!

Znam koliko me voliš, i znaš da je moja ljubav za tebe večna,
No ipak mi učini da i danas budem posebno srećna,
Ostavi najlepše parče torte za mene, i daj da zajedno oduvamo sveće
Ja sam tvoja mlađa sestra i delimo najveće uspomene, pa da podelimo i sada ovaj trenutak najveće sreće!
Srećan rođendan i svega da imaš dosta i puno, posebno ljubavi i zdravlja i sreće!

Srećan ti rođendan najdraži brate, ti mene shvataš uvek i kada drugi ne mogu da me shvate,
Kada se ti smeješ, tad se smejem i ja,svaka tvoja radost mome srcu prija,
A ti kada radiš vredno, to je sasvim očigledno, i tada pomoći ja sam sklon,
Očekujem uvek najveći i najlepši poklon, jer ko te podržava i ko razveseli, uvek kada se plata nova deli!
Srećan rođendan starijem bratu od mlađeg bate, volim te makar malo više od mame i tate!

Zamisli sve što sanjaš, da stane u jednu najveću torbu,
Zamisli kako od svih želja, kuvaš jednu sa mirođijom čorbu,
Ja ti sve najbolje želim, uvek sam spreman teret da podelim,
Al ipak sam mali, pa ne mogu puno da nosim, ali koliko si hrabar i jak, uvek se rado ponosim!
Srećan rođendan starijem bratu, od mlađeg bate, i neka te stalno sreća i radosti prate!

Sponzorisano:

loading...
Loading...