Čestitke za rodjendan drugu

Dragi drug i prijatelj koji je za vas uvek tu, i kada ste srećni ili kada ste tužni, posebna je osoba u vašem životu, te upravo zato i postoje neke posve posebne i prigodne rođendanske čestitke za druga, a koje treba da su upućene iskreno i od srca, bez obzira da li su pisane u prozi ili stihu, da li su ozbiljne ili pak one šaljive i duhovite.

Naravno, drugovi su obično približnih godina i “životnih shvatanja”, te razumeju i dele iste šale i smisao za humor, te se i rođendanske želje i čestitke mogu uputiti na manje formalan način ili manje formalnim putem, odnosno SMS-om, putem društvenih mreža, pa čak i kao oglas u novinama ili kao neki zabavan i samo vama i vašem drugu poznat emotikon ili pesma koja ima neki specijalan smisao i značenje.

U nastavku teksta će biti ispisane neke od najzanimljivijih i najzabavnijih rođendanskih čestitki za najboljeg druga, što onih ozbiljnijih i klasičnih (koje se istini za volju manje upotrebljavaju, posebno ako ste mladih godina ili pak mladi duhom), preko onih poruka u stihovima i šaljivih i dosetljivih citata ili poruka, koje će slavljenika i nasmejati i dodatno mu ulepšati najsrećniji dan!

Univerzalne, kratke ili duge poruke i čestitke za rođendan drugu

Svakako se mora priznati da one klasične i kratke ili duge univerzalne čestitke nikada ne “izlaze iz mode”, te se upućuju i najboljem drugu, i malo su pak “šturije” kada ih piše muškarac i daleko emotivnije kada su osmišljene i pisane “ženskom rukom”, te kada drugarica čestita najdražem svom drugu rođendan i poželi mu najlepše želje.

Iako si stariji godinu dana, nisi se ni malo promenio! Ostao si onaj moj isti najbolji drug koga znam već dugo, i sa kojim želim da ostarim i da zajednički trošimo penziju i igramo šah kada budemo dovoljno stari za folklor!
Srećan rođendan najbolji moj, da si sto godina tako veseo i zabavan kao i uvek do sada!

Savršen si upravo takav kakav jesi, i ne dozvoli da te vreme promeni, da ti brige stvore bore i da te neke nevolje smore! Voli te tvoja najbolja drugarica i želi ti puno sreće i radosti od svega veće i bolje!

Utešno je to što iako si danas već stariji nego što si bio juče, ipak si opet mlađi nego što ćeš biti sutra i narednih godinu dana do sledećeg rođendana! Srećan rođendan druže, i ne boj se godina, jer se nikada nisi bojao života, zasigurno te čeka stota, a za dalje ćemo videti kako da slavimo, sve zavisno od toga koliko se budemo mogli kretati i sećati tačnog imena jedan drugom!

Iako to već dobro znaš, danas koristim prilku da ti još jednom kažem koliko si dobar drug i koliko sam srećan što te poznajem! Nije ovo samo zato što ne znam šta drugo da napišem, već jer tako zaista i mislim i osećam! Srećan divan dan druže, i još puno lepih iradosnih dana kao što je ovaj da imaš u životu!

Želim ti druže moj, da ti čitav život bude prepun srećnih rođendana, svaki svaki rođendan pun predivnih i presrećnih trenutaka! Srećan najdivniji svaki trenutak tvog rođendana, voli te tvoja drugarica i želi ti samo najbolje od srca!

Šaljive poruke za srećan rođendan najboljem drugu

Kada je bolja prilika i prigoda za šalu i smeh ako ne onda kada vaš najbolji drug slavi svoj neki rođendan, i kada mu možete sasvim opušteno uputiti neku veselu dosetku ili obesnu šalu, te bez imalo straha ili strepnje da će je on shvatiti uvredljivo ili pogrešno na bilo koji način, te da će se pak na vas i naljutiti.

Za rođendan ti želim da si zdrav i srećan..ma neka ti to čestitaju matorci, ja ti želim puno ludih provoda, puno lepih devojaka i neprospavanih noći i mamurluka kojih ćemo se kao i do sada zajedno sećati! Voli te tvoj brat, iako nam tata nioje isti, slični smo kaom “jaje jajetu”, i zato si moj najbolji ortak koga najviše gotivim.

Znaš, nije tebi lako, kada pomisliš da si godinu dana stariji, pa kada se približavaju dani tvojega punoletstva, kada možeš sasvim legalno da završiš i u zatvoru! Zato nemoj da radiš ništa što ja ne bih na današnji dan, važno je biti dobar i pošten, a sve ostalo će ti reći čika policajac ako te uhvati da maloletan voziš u pijanom stanju! Srećan rođendan druže, nek ti cevtaju ruže, u komšijskoj bašti!

Važno je da znaš jedno, a to su dve stvari – srećan ti rođendan, zlobnici ti u leđa gledali, evri iz džepova ispadali i najviše znaj da te tvoja drugarica voli, a za sve ostale neka te uvo boli!

Baš sada pogledah tvoj rođendanski horoskop – piše za sreću da zvezde ti se smeše, za zdravlje isto zvezde ti se smeše, a za ljubav ti je jasno naznačeno – zvezde padaju od smeha!
Srećan ti rođendan druže, da osvojiš onu koju voliš, ja ću da ti čuvam stražu dok budeš bežao kroz prozor od njnog ćaleta!

Želim ti da se široko msmeješ na današnji dan! Znaš, dok još uvek imaš sve svoje zube! Ali i kada ih zameni proteza, srećan je i mlad onaj ko ume da se dobro zeza! Srećan rođendan brate moj, neka je najlepši ovaj dan tvoj!

Znaš da sam pobornik repa, tako da ti želim da te sva sreća samo utepa! A da mi je blizak i hip-hop, znaš kada ti kažem da ti ne želim u zabavi stop! Bolje da se muzikom ne bavim, vać da svratim i sa tobom jednu čašu da nazdravim!

Ja ti želim ono što želim i sebi! A ti kad sve to dobiješ is a mnom podeli, jer sam malo neskroman u svojim željama pa će veruj mi biti dovoljno za obojicu. Srećan rođendan druže i brate, hvala što se znamo od malih nogu i da zajedno dočekamo penziju i da igramo mice ili šaha u parkiću!

Poruke u stihovima za srećan rođendan najboljem drugu

Današnja omladina nije veliki pobornik pisane poetske reči, te im je svakako približnija zabavna savremena muzika, ali se neće buniti ni ako im uputite za srećan rođendan, stihovnu poruku kao najbolji drug ili drugarica.

Nek ti je srećan današnji dan, moj najbolji druže,
Da te duge godine i pamet i radost posluže,
Najveće parče torte ti za mene ostavi,
Iako sam na strogoj dijeti, danas se ipak tvoj rođendan slavi!
Sve najlepše i najsrećniji rođendan želi ti tvoja drugarica!

Srećan ti rođendan i šta da ti kažem brate,
Koliko ti sreće želim bolje je da ti sam pokažem,
Kupio sam gajbu piva, i to na lažnu ličnu kartu,
Ako ja odem u zatvor zbog toga, uživaj u moje ime,
I zapamti nikada droga, nikada kriminal, ima i dobrih stvari i lepih žena kada si častan i pošten!
Volim te i ne umem stihove da pišem, zato bolje da idemo u provod da ja baš i ne lupam više!

Ja baš i ne umem stihove da pišem, ali ti već dobro kapiraš da ja tebe volim najviše,
Želim ti sreću da te prati, i onaj što ti duguje pare da ti ih što pre i vrati!
Srećan ti rođendan druže moj najbolji!

Svakako drugu možete čestitati i lično, kratkom porukom “Srećan rođendan, brate!” ili “Sve naj naj!”, te se on svakako neće previše opterećivati onim što stem u rekli, već će mu značiti ono što ste za njega učinili i koliko ste mu puta pokazali da ste iskren drug i prijatelj, koji je tu da podeli i smeh ali i da se nađe u svakoj nevolji i neprilici!

Drugarstvo je nešto posebno, i o njemu je nekada pevao i čuveni Branko Kockica, te je česta muzička čestitka, koja ima do nekle i šaljivu ali i vrlo ozbiljnu notu i poruku, pesmica “U svetu postoji jedno carstvo, u njemu caruje drugarstvo”, koja se često koristi u porukama kao ppsebna čestitka ili kao podloga za neke stihovane ili klasične forme kada svom drugu čestitate rođendan.

Svakako su danas prisutni i sasvim prigodni emotikoni, kojima možete da ulepđšate ili obogatite svaku svoju čestitku, a posebno one domišljate i šaljive, te ako se sa drugom šalite da je štreber, poslaćete mu emotikon sa naočarima, ako je on vrsni sportista, stavićete sličicu tega ili “bicepsa” i naravno postaraćete se da svom drugu učinite dan nezaboravnim, jer ko je bolji saputnik za provod i čija je ruka jača podrška, nego ruka najboljeg druga!

“Drugarice su najčešće sjajne”, te su one pouzdan savetnik za ljubavne probleme i za priznavanje simpatija koje se skrivaju od muških prijatelja, jer ako ste zaljubljeni kada ste još tinejdžer, ne možete izbeći začikavanja svojih “ortaka”, a upravo za to su tu i najbolje drugarice, da razumeju, saslušaju i da posavetuju.

Sponzorisano:

loading...
Loading...