Čestitke za rodjendan kumu

U našem su narodu poznate dve izreke koje se poštuju od davnina – „Kumstvo se ne odbija“ i „Bog je na nebu, na zemlji je kum“, koje same po sebi pokazuju koliko je važan aspekt kumstva, te se on tretira sa istom vrednošći i značajem kao i brak, porodica, krštenje i osnova je društvenih i prijateljskih međuljudskih veza.

Naravno, kumstvo podrazumeva stvaranje veoma velike povezanosti, te se kumovi smatraju „braćom“, a kume pak „sestrama“, pa je stoga i važno odabrati prave rođendanske čestitke za kuma, a upravo će neki od primera biti dati u nastavku teksta.

Klasične čestitke za rođendan kumu

Ne postoji neko pravilo da se posebno kreiraju čestitke namenjene za kumov rođendan, te se naravno mogu primeniti uobičajene i malo modifikovane čestitke, a najvažnije je da su one iskrene i pune lepih želja.

Kume, želimo ti srećan rođendan, da ti se sve želje ostvare i da nam uvek ostaneš tako vedar i nasmejan! Srećni smo što imamo takvog prijatelja! Sve najbolje ti žele tvoji kumovi!

Uživaj kume u današnjem danu, neka ti je sve srećno i berićetno! Hvala ti na svemu i želimo ti od srca svu sreću i dobro zdravlje! Srećan rođendan od kumova!

Srećan rođendan najboljem kumu! Da si srećan i zdrav sto godina! Srećan rođendan!

Da uvek zaspiš nasmejan, i da se isto tako i budiš! Da te niko ne nervira i da se nikada ne brineš zbog malih stvari, koje ti kvare sreću! Uživaj u svakom danu svog života, jer si to dobrotom i zaslužio!
Srećan rođendan kume naš!

Želimo ti da svaki sekund, minut, sat, dan i godina u tvom životu budu puni mira, sreće, zdravlja i ljubavi! Srećan rođendan kume!

Srećni smo što tebe imamo za kuma, što si nam pokazao šta je važno a šta nije, zbog čega se ne vredi brinuti, i šta treba najviše ceniti! Hvala za sve dobro, i da ti se dobrim sve vrati, srećan ti rođendan i sve najbolje od sveg srca!

Takvog je kuma teško pronaći, kao i pravog prijatelja koji nam je uvek oslonac i podrška! Srećan rođendan i sve najlepše želje od tvojih kumova!

Želimo ti da ostaneš hrabar i uporan, i da sve prilike koje ti se ukažu prigrliš za sebe, a da život živiš srećno i „punim plućima“! Retko je takvo prijateljstvo kao naše, i uz iskrene čestitke želimo da i ono večno traje! Srećan rođendan kume!

Prijatelji su kao zvezde, ne vidiš ih uvek, ali znaš da su uvek tu negde! Srećan rođendan kume, iako si daleko, mi smo svim srcem uz tebe! Vole te kumovi!

Retko je i teško naći jednog pravog prijatelja, koji će znati da ti stavi ruku na rame, da te umiri ili uteši kada je teško! U dobru su svi dobri, u nevolji se poznaju prijatelji! Srećan rođendan najbolji prijatelju i kume!

Čestitke u stihovima za rođendan kumu

Naravno, kao i za svaku drugu priliku, postoje i stihovane čestitke, kao i prigodne narodne pesme kojima se može kumu čestitati rođendan, a one šaljive se nekada podrazumevaju, ali su ipak više poželjne „šale sa merom“, posebno ako se radi o takozvanom „generacijskom kumstvu“.

Ne treba mi prijatelj da se sa mnom slaže,
Nego onaj iskreni da mi greške pokaže,
Najbolji je onaj ko da savet pravi,
A ne ko će da me zagrli samo kad se slavi!
Srećan rođendan najbolji kume!

Ti si moj kum, moja sreća i snaga,
Ja ti zato želim sva najveća blaga,
Ali ipak neka bude samo ono najveće,
Nek ti život bude satkan od ljubavi, zdravlja i sreće!
Srećan rođendan kume!

Želim ti ljubav i sreću, pa i od toga neka bude više,
Sve ono što te muči, nek se ko gumicom izbriše!
Srećan rođendan kume!

Da tvoje srce i dušu, nikada ne dotakne tuga,
Iskrena je želja tvoga kuma i najboljeg druga!
Srećan rođendan kume!

Ja najlepše misli i iskrene želje,
Sačuvam samo za prave prijatelje,
Sreća je imati takvoga druga,
Nek sve je sreća a nikada tuga,
Neka je zdravlja, ljubavi i mira,
Najbolje samo nek ti srce bira!
Srećan rođendan kume!

Kumstvo je vekovno blagostanje, zato ti šaljem najpre poštovanje,
Veza je naša ko krv venama što teče, od kumstva nema ništa preče,
Provedi dan u najlepšem slavlju, a ceo život u sreći i zdravlju!
Srećan rođendan najboljem kumu!

„Kume, brate, brige me prate,
Nosi me život ko stari drum,
Jednom je neko, odavno reko,
Bog je na nebu, na zemlji kum“!
Srećan rođendan kume!

„Kume moj, red je tvoj,
Da nazdraviš, da pozdraviš!“
Srećan rođendan kume, i na veselje kumstvo da ti se vrati!

Naravno, ovo je samo deo „opusa“ mogućih rođendanskih želja i čestitki koje se mogu uputiti kumu, a na vama je da odaberete one koje vam najviše odgovaraju, ili da osmislite neku čestitku koja će imati lični pečat, i upravo kao takva ostaviti na vašeg kuma najbolji i najveći pozitivan utisak.

Sponzorisano:

loading...
Loading...