Čestitke za rodjendan ocu

Otac je glava porodice, podrška i oslonac, i njegov rođendan je svakako prilika da mu se upute čestitke i želje za dobro zdravlje i dugovečnost, te da mu se ukaže pažnja i poštovanje koje je on svakako zaslužio kao stalna i bezuslovnma podrška svim članovima porodice, i kao neko ko je dao sve od sebe da svoje potomke izvede na pravi put.

Upravo zato su rođendanske čestitke za oca važne i posebne, te se upućuju od srca i iskreno, te sa velikom pažnjom se biraju one nejprigodnije, i retko kada je poželjno da se preteruje sa šalama ili prevelikom „opuštenošću“ čestita očev poseban dan, jer se iako je to vaš otac, takve poruke mogu shvatiti kao odraz neozbiljnosti i kao manjak vrednovanja onoga što je on kao oslonac za vas u životu učinio i dao.

U nastavku teksta će biti navedeni neki od najčešćih primera želja i čestitki, bilo klasičnih ili onih stihovnih, a svakako sami najbolje poznajete svoje roditelje te i ako znate da će otac razumeti pak i neku šaljivu poruku, možete je i ispisati na čestitku ili kao SMS poruku, ali je preporuka da ipak bude „sa merom i obzirom“, te da se „držite“ sigurnih i standardnih rođendanskih čestitki, najpre i poštujući godine i zalaganje svog oca i njegovu ljubav i požrtvovanje koje je za vas pokazao.

Klasične poruke i čestitke za rođendan ocu od sinova i ćerki

Najpogodnije su kako je i naglašeno jednostavne i ozbiljnije poruke i rođendanske želje, koje nikako ne treba da budu „šture“ ili bezlične, ali treba da sadrže lepo i kvalitetno ispisane lepe i iskrene reči, kojima se ocu čestitaju njegove određene godine, te su neki od najpoznatijih primera sledeći i biće naravno i navedeni u nastavku ovog teksta.

Naravno, može se očekivati da će čestitke ocu od ćerki, biti nešto emotivnije i nežnije, jer su pak poznate od davnina posebne veze između oca i njegove mezimice, te se u tom smislu ne moraju nametati ograničenja i neki posebni uslovi.

Najdraži tata, srećan ti rođendan i da uvek ostaneš naš najjači oslonac i podrška, i da nas čuvaš i štitiš od svih koji nam žele nauditi! Volimo te najviše na svetu, ti si naša sreća i nepresušna snaga i srećan ti rođendan, da nikada ne ostariš i da se nikada ne bojiš godina, jer su one samo broj, a ti si nama uvek mlad i najbolji na svetu! Vole te tvoji sin i ćerka!

Srećan rođendan tata, da uvek budeš savršen i dobar kakav i jesi, jer da nisi takav ni mi ne bismo postali ovako dobri ljudi, kada smo se na tebe uvek ugledali! Volimo te najviše, nek te prati sreća od svega bolja i veća!

Nikada nisam želela da moj tata bude najlepši, najjači i najduhovitiji, samo da bude najbolji tata na svetu! Hvala ti što si ispunio sva moja očekivanja, i što si uvek bio tu za mene! Voli te tvoja mezimica, i želi ti da živiš još sto godina u tdravlju i veselju!

Ništa se nije promenilo, osim broja svećica na tvojoj rođendanskoj torti! Oduvek si kao i od kada sam bio mali, pa sve do danas, ostao moj uzor i moj najveći idol u životu! Srećan ti rođendan tata, i kao što sam ja tvoj ponos, tako si i ti moja najveća radost i snaga! Voli te tvoj sin, i želi ti da i dalje ponosno nosiš godine, i da se snažno boriš sa svim brigama, jer ti si me i naučio kako da se u životu uvek postavim kao pravi pobednik!

Jednom se rađaju tako posebni i veliki ljudi, koji znaju sve i koji mogu sve za svoju decu! Hvala ti što si mi pružio ljubav i pokazao mi put kojim treba da idem! Moj je najveći ponos kada mi neko kaže da sam isti kao otac! Srećan ti rođendan, voli te tvoj sin jedinac!

Želim ti srećan ovaj dan, i sve dane koji posle njega dolaze! Da se više ne brineš toliko, jer mi smo sada odrasli i možemo dalje i sami! Zahvaljujući tebi, koji si u naše detinjstvo uložio sebe, u anše dane i noći si bdio kao anđeo čuvar i nisi dozvolio da posrnemo, i pomagao si nam da prebrodimo sve greške i poraze koje nam je život anmetao! Hvala ti i srećan ti rođendan oče!

Samo želim da ti kažem koliko te volim, koliko miznačiš i koliko si poseban u mom životu! Želim ti srećan rođendan, bezbrižnu starost i najlepše penzionerske dane, i želim da i kada odrastem i odem svojim putem, zauvek ostanem tvoja mala princeza, koju ćeš da štitiš i da je uvek poljubiš u kosu za laku noć! Voli te tvoja mezimica, i za mene si najbolji tata na celom svetu, srećan ti najdivniji dan, divni i posebni oče!

Dragi tata, želim tio srećan rođendan, i najbezbrižnije dane koji slede, da te ne pokolebaju tvoje sede vlasi, jer su one pokazatelj tvog požrtvovanja za mene i brata! Ne želim ti da ikada osetiš bolest ili tugu, već da budeš samo srećan i ponosan, kao što sam i ja jer si ti baš moj najbolji na svetu tata! Srećan rođendan od mene i brata!

Srećan rođendan mom zaštitniku, savetniku i najvernijem prijatelju! Mom uzoru i mom čuvaru od nevolja i tuge! Volim te najviše na svetu, i svestan sam da se jednom takva veličina rađa, a još srećniji jer si ti moj otac! Hvala za sve što si mi dao, srećan ti rođendan od tvog sina, da si živ i zdrav još najmanje sto godina!

Ako je ostala neka neostvarena želja, ostvari je kao da si u najmlađim godinama, jer si zaslužio da podetinjiš i budeš srećan! Danas je tvoj najsrećniji dan, i na sve imaš pravo, a nama je danas još jedan pokazatelj u životu koliko smo srećni što si nam pokazao prave vrednosti i naučio nas da postanemo pošteni i dobri ljudi kao što si i ti sam! Srećan rođendan oče, i da se uvek okupljamo srećnim povodima, da se zajedno smejemoi radujemo! Vole te tvoja deca i najponosniji smo jer si upravo ti naša najveća snaga i planina koja nas štiti od vetra, kiše i sunca!

Rođendanske čestitke za oca u stihovima, poznati citati i čestitke u vidu pesama

Kao i u svim drugim prilikama, tako se i rođendan ocu može čestitati porukama u stihovima, te i nekim vanvremenskim citatima velikih pesnika i pisaca, kao i prigodnim muzičkim numerama, koje se ili mogu otpevati ili se pak citirati neki stihovi koji najbolje odgovaraju datoj zgodi.

Ti si naš superheroj, i da se menjaš nikada nemoj,
Ti si nas tešio i mazio, uvek si na nas budnim okom pazio,
Mi ti želimo najveću sreću, i ukazujemo ti poštovanje,
Samo zahvaljujući tvojoj ljubavi, stekli smo ovakvo životno znanje!
Nek ti je sreća od neba veća, i nek je radostan svaki tvoj dan,
Poželi želju najlepšu sebi, i mi ti želimo srećan rođendan!

Nek ti je dragi tata, pun radosti svaki novi dan,
Najveće parče torte ide tebi, jer danas je tebi rođendan,
Hvala što si naš uzor i ponos, srećan ti od srca i ovaj rođendan!

Iako je tvoja kosa seda, i ako si već postao deda,
Nije vreme da se o tom zbori, jer to lako čoveka umori,
Red je da se pomene poštenje, vrednost tvoja i tvoje vrline,
Najsrećniji sam kad ti kažem tata, a ti meni dragi, mili sine!

Srećan rođendan najboljem ocu na svetu, da te samo sreća prati,
Da ti dani budu lepi, i minuti a i sati, da uživaš sada moraš, to nauči i to shvati,
Što si mogo ti si dao, mi ćemo ti radost dati i uvek te i voleti, i paziti, poštovati.

Sponzorisano:

loading...
Loading...