Čestitke za rodjendan sinu

Iako su sva deca podjednako voljena i draga, rođenje sina naslednika je uvek poseban povod za slavlje, jer je po pravilu on „nosilac prezimena“ i nastavlja porodičnu tradiciju i običaje te se na njega „prenosi“ i Krsna slava i porodično imanje i nasledstvo, kako je već i bilo u nekim starim vremenima.

Naravno, iako su ćerke tatine mezimice, ipak je sin njegova „slika i prilika“, junak i ponos, koji će jednoga dana da mu podari unuke koji će nastaviti „istu lozu“, te iako je takav patrijarhalni običaj u nekim urbanim sredinama iskorenjen i ne pridaje mu se preveliki značaj, ipak je baš u ruralnim i manjim mestima, poredak i „nasledna linija“ i dalje veoma važan, te je rođenje sina posebna radost i sreća za oca i za celu familiju.

Po difoltu je međutim i pravilo da je sin ljubimac i mezimac svoje majke, te koliko ga često otac grdi, toliko ga jako majka mazi, brine da mu sve bude po volji, i očekuje da on postane najlepši i najpametniji od sve dece, i da je učini ponosnom i srećnom kada bude pravio neke svoje velike životne izbore.

Bez obzira na takvu „podelu“ ljubavi prema sinu, među majkama i očevima, naravno da su oni njihova najveća radost i posebna prilika kakve su rođendani njihovog delije, te se tada i upućuju prigodne rođendanske čestitke za sina.

Univerzalne i klasične čestitke roditelja za sinov rođendan

Iako je danas savremeno doba, te su i roditelji naravno „upućeni“ u prednosti tehnologije, te se ne tako retko dešava da sinovima čestitaju rođendane putem društvenih mreža ili SMS porukama, ipak je činjenica da je u većini slučajeva, čestitka ostala ono nešto posebno, iskreno i drugačije, te je roditelji kada su prilike takve, najradije upućuju lično, ili pak putem pisma ili telefona, kako bi se tako postigao „iskreniji i bliskiji efekat“.

Danas je za nas najlepši dan u godini, jer je tvoje rođenje učinilo lepšim ceo naš život! Želimo ti svu sreću, koju si i ti nama podario kada smo te po prvi put uzeli u ruke! Srećan rođendan sine, da ti život bude srećan i da te sve brige i tuge zaobilaze! Vole te mama i tata!

Želim da ti kažem koliko te volim, od tvog prvog koraka i prve reči, do danas i do beskonačnosti! Neka ti je sreća večna i neka ti život bude lep i lak, a ako baš i ne bude takav, znaš da imaš svoje roditelje koji će ti pružiti podršku kada god ti ona zatreba! Voli te mama, ti si moje plavo oko i najdraže biće na svetu!

Vreme zaista prebrzo leti, i svake je godine sve više svećica na tvojoj torti! Mi ti ne možemo kupiti sreću i snove, ali ti možemo poželeti da sanjaš i želiš, i da sreću pronađeš sam, jer ćemo i tada mi da budemo ispunjeni i zadovoljni! Budi uvek dobar i pošten, koračaj uzdignute glave i ponosno pokaži ljudima ono čemu smo te godinama učili! Srećan rođendan dragi sine, najbolji si nama na svetu, i kada si uspešan i kada grešiš, mi smo uz tebe i u dobru i u nevolji! Mama i tata te vole do beskonačnosti, i nazad!

Ja ne mogu da ti iscrtam put kojim treba da ideš, i ne mogu da ti obećam da će on biti posut samo cvećem, ali mogu da ti poželim da postupaš ispravno i pošteno, i da na svakom putu imaš jedan veliki i pun kofer sreće! Srećan rođendan sine, ti si tatin junak i ponos, i želim ti sve najbolje u budućim danima koje ti život sprema!

Nikada nisam umeo da pronađem prave reči da ti kažem koliko te volim i koliku ti sreću želim u životu, jednostavno nisam „pesnički tip“. Ali ti, sine, dobro znaš i osećaš koliko si radosti uneo u moj život i koliko ti radosti i sreće i ja želim na tvom životnom putu! Kada čovek ima sreću i zdravlje, za sve ostalo može i da se snađe! Srećan rođendan mom junaku, voli te tata i želi ti sve što i sam sebi poželiš na ovaj divan dan!

Čestitke u stihovima za rođendan sinu, poznati citati i poruke „u pesmama“

Stihovne poruke su na neki način preuzele primat u čestitkama i one mogu biti neke ili unapred osmišljene, pesnički citati ili stih iz neke muzičke numere, ali i vrlo lične i upućene na poseban način i posebnim rimama, osobama koje slave rođendan, pa se danas i naručuju, ako na primer „čestitalac“ nije dovoljno vispren ili talentovan da piše dobre stihove.

Neke od takvih poruka i čestitki, biće navedene u nastavku ovog teksta, ali je suština da i kada niste uspešni u rimovanju, te i kada vaše čestitke zvuče nekako „nezgrapno“, važna je baš poruka koju one nose u sebi, i važan je osećaj da su potekle od srca i da su iskrene i jedinstvene.

„Sine jedini, vragolane moj,
Srećan rođendan, neka bude tvoj“!
Srećan rođendan najdražem sinu od mame i tate!

„Rodio se sin, mali gospodin,
Radost mamina, snaga tatina“!
Srećan rođendan našem najdražem sinu, vole te mama i tata!

Neka ti se na životnom putu, otvaraju svaka vrata,
Neka te putevi ka sreći vode, nek ti je poštenje vrednije od zlata,
Svu sreću i dobro zdravlje, žele ti tvoji mama i tata!
Srećan rođendan sine naš najmiliji!

Svoju sreću sa svima podeli, jer kako se daje tako se i vraća,
Neka tebe anđeli čuvaju, od svih briga, tuge i nedaća,
Ti ostvari sve u životu, onako kako i što sam poželiš,
Sa nama možeš samo posle toga, svu svoju radost da podeliš!
Srećan rođendan sine od mame i tate!

Danas se rođenje našeg sina slavi, on je moj delija i junak je pravi,
Iako na torti ima svećica dosta, biće bar po parče za svakoga gosta,
Ja sam ga naučio vrednostima pravim, i zato sa ponosom i veselo slavim!
Srećan rođendan od tate, da te sreća i veselje kroz tvoj život sine prate!

Kuda god pođeš nek te najveća sreća prati,
Ja ti kraću i lepšu poruku sad zaista ne mogu dati!
Ti si naša najveća radost, najveće blago i mami i tati!
Srećan rođendan jedini sine, da te život u visine vine!

Da na svome putu, ne upoznaš tugu, i liniju života ti da imaš dugu,
Te da imaš ljubavi i zdravlja i sreće, da ostvariš želje i manje i veće,
Da vedrinom sijaš i u snu i na javi, uvek lepe misli da imaš u glavi,
Ti si naše zlato i ponos si pravi! Srećan ti rođendan sine najmiliji, naša diko i najveća ljubavi!

Neka samo sreća sa tobom korača, nekati je ljubav i od stene jača,
Da te svi ljudi i vole i cene, ti da uvek voliš i tatu i mene!
Srećan rođendan maminom mezimcu, i najvećem daru koji sam dobila u životu!

Danas je osvanuo najlepši dan, tebi je sine danas rođendan,
Čestitka kratka i bez puno reči, da te sreća prati, svaku tugu spreči,
Ti si mami i tati ostvario najlepši san, želimo ti sve najbolje, svaki novi bolji dan!
Srećan rođendan od mame i tate!

Prosule se moje želje, ko prolećne što su kiše,
Nek je radost i veselje, svakim danom nek je više,
Danas sine slaviš s nama, tvoj najlepši u godini dan,
I onda kad budeš daleko, nek ti život bude kao san!
Srećan rođendan od mame i tate, nek ti zvezde staze prate!

Sponzorisano:

loading...
Loading...