Čestitke za sklapanje braka

Institucija braka je i danas ostala jedna od najvrednijih i najpoštovanijih, i kao što je nekada brak bio „svetinja“ i obećanje dvoje ljudi na večnu ljubav, poštovanje i podršku, tako je i danas bračna zajednica ono što se posebno vrednuje i što čuva prave porodične vrednosti.

Kako se ranije govorilo, brak je jedan „veliki korak“, te predstavlja otpočinjanje novog životnog poglavlja, osnivanje svog porodičnog gnezda, i po pravilima treba da je zasnovan na uzajamnom poverenju i pažnji i ljubavi supružnika, jer samo kao takav uistinu i ima smisla.

Nevezano za različite ceremonije i običaje koji se razlikuju u svetu i u pojedinim regijama svake konkretne zemlje, brak je nešto što iskreno povezuje dve osobe koje se vole i koje su odlučile da se zauvek oslanjaju jedna na drugu, te da ostvare svoje slične želje i ciljeve, da dobiju potomstvo i izgrade svoju budućnost.

Čestitke za sklapanje braka, raznovrsne su i zanimljive, ali su po pravilu uvek iskrene i uvek se njima izražavaju najlepše želje i sreća za novi početak, te ih upućuju i rodbina i prijatelji, kumovi i komšije, a mogu biti usmene, pisane, muzičke, savremene, tradcionalne.

U nastavku teksta će biti navedeni samo neki od primera kako se mladencima može čestitati na najprigodniji i najbolji način, sklapanje brečne zajednice, a naravno svako može po sopstvenom nahođenju da čestitke manje ili više „personalizuje“, i da im da jednu ličnu notu, i da u njih unese više emocija, zavisno da li je sa mladencima u srodstvu, ili im je pak poslovni saradnik ili samo i komšija ili poznanik.

Univerzalne i klasične čestitke za sklapanje braka

Nekako se smatra da su najprigodnije za čestitanje novog početka, one klasične i univerzalne forme čestitki, koje se izražavaju ili usmeno ili pisanim putem, te su one kraće ili duže forme, ali su uvek iskrene i srdačne, i prepune su emocija i želja za sjajnu zajedničku budućnost i uspešan novi životni put.

Želimo vam srećnu i bezbrižnu plovidbu u bračnim vodama, i da vam vetar u leđa uvek bude povoljan i lak! Srećno sklapanje braka, i sve radosti i sreću da proživite na ovom zajedničkom putovanju, žele vam vaši prijatelji!

Ne postoji odabrani trenutak za sreću, sreća sama bira koga će da prigrli! Neka vam je ljubav jaka, kao što je i naša sreća kada vas vidimo zagrljene i nasmejane zajedno! Srećno sklapanje braka od vaših kumova!

Sam je čovek sasvim nesavršen i nepotpun, on je samo polovina koja traži drugo biće kako bi bila cela! Vi ste jedno drugo pronašli, i budite uvek srećni i nasmejani, rešavajte zajedno sve brige, i nikada se ne razdvajajte jer ste kao jedno jači, i kao jedno se možete sa svima izboriti! Srećno vam sklapanje braka, sve najbolje od srca!

Nemojte da potrošite danas sve čestitke za sreću koje dobijete na dar! Rasporedite sreću i radost na svaki budući zajednički trenutak! Samo takva sreća ima smisla, kada se deli i kada je večna! Srećna vam budućnost i lep bračni život, žele vam samo osmehe i radost vaši najbolji prijatelji!

Iako ne izgleda da će biti lako, ako imate dovoljno ljubavi jedno za drugo, uspećete da prevaziđete sve brige i neprilike! Pustite da vas vodi ono što imate kao jedno, čvrsto se držite za ruke i ne pustite da se ikada odvoje vaša srca! Srećno sklapanje braka, volimo vas najviše, vaša porodica!

Shvatite da ljubav ne znači da gledate samo jedno u drugo, već da budete jedno srce i jedne oči, i da stalno pratite isti pravac i da uvek idete u istom smeru! Danas niste On i Ona, danas ste Jednina, biće koje je celo i potpuno! Želim vam da ste uvek tako srećni i zaljubljeni i da vam svaki dan bude pun nade i uzbuđenja kao i ovaj kada ste odlučili da počnete novi početak! Srećno sklapanje braka, mirne vode i laka plovidba bračnim morima!

Kada ste sklopili svoje ruke, shvatili ste da ste našli idealan „kalup“ za svoju sreću! Kada ste pak i zagrlili jedno drugo, shvatili ste da ste pronašli svoje sklonište od najjačih oluja! Ne puštajte jedno drugo, držite se čvrsto kao jedno i sve će biti lakše i sve će biti dovoljno vredno! Srećno sklapanje braka, sve najbolje od početka putovanja do beskonačne sreće koja je pred vama!

Verovatno ste i sami svesni, da ste našli onoga sa kim možete da podelite sebe! To je ono najvrednije, i ono čemu treba da se radujete i da težite da sačuvate sebično i samo za sebe! Negujte vašu ljubav, poštujte se i volite, jer je ovo samo početak divnog putovanja, na kome ćete doživeti i proživeti svašta, ali ćete uspeti samo ako se budete čvrsto držali za ruke! Srećno nek je sklapanje braka, i neka vam ništa ne pokvari mir i niko ne naruši lepe snove koje ćete zajedno da sanjate.

Uspomene čuvajte, ali gradite svoju sreću i živite svoj san! Jer uspomene koje stvorite zajedno vrednije su od svega što ste do sada imali, a snovi koje zajedno odsanjate pokazaće vam pravi put ka sreći i beskonačnosti ljubavi! Srećno sklapanje braka, vole vas vaši kum i kuma!

Danas je vaš najsrećniji dan, neka i cela vaša budućnost bude takva! Sa današnjeg lepog slavlja sačuvajte slike, a na dalje oslikajte svoj život u bojama duge, i ljubomorno čuvajte svoju ljubav od drugih, a nikada ne budite ljubomorni jedno na drugo! Srećno sklapanje braka od komšija i prijatelja!

Iako ste svesni da ste kao pojesinci sasvim nesavršeni, sreća je da ste zajedno sklopili savršeni par! Neka vam svi snovi budu slatki, a vaša ljubav i poverenje nek se jača od svakog novog sutra. Srećno sklapanje braka, vaši deda i baka!

Iako i sami znate da život nije lak, i da je prepun uspona i padova, trudite se da zajedno uvek prevaziđete sve nevolje, i da jedno drugome pružite ruku i ublažite pad! Teški trenuci dođu i prođu, vaša je ljubav večna, i neka vam večna bude i sreća koju ćete da proživite zajedno u budućim danima koji dolaze! Srećno sklapanje braka, i dug i radostan zajednički put!

Važno je da se uvek iskreno radujete jedno drugom, da sami učinite da vam svaki trenutak bude lep, i svaki san da pretvorite u ostvarenje želja i ciljeva! Želimo vam srećno sklapanje braka, i da uskoro shvatite da ste danas započeli nedovršen posao, koji nije naporan i u kome ćete uživati i biti srećni ka svom putu ka cilju u budućnosti i srećnim danima!

Kada čovek u ženi, pronađe i ljubav i najboljeg prijatelja, on je našao svoju sreću i mir! Kada pak žena u svom partneru nađe oslonac i neizmernu nežnost, ona je ispunjena i najsrećnija na svetu! Želimo vam da shvatite koliko ste srećni što ste pronašli jedno drugo, i da se čvrsto držite za ruke, na svim stazama života koje su pred vama! Srećno sklapanje braka, i sve najbolje i najlepše u danima koji slede!

I kada jesdnom izblede slime u albumu sa današnjeg venčanja, neka nikada ne izostanu vaša ljubav i poštovanje koje ste obećali jedno drugom! Slike su tu da se pamte i gledaju, život je namenjen da se živi, a ljubav da bude večna! Srećno sklapanje braka, i sve najlepše želje, zdravlje i radost, i samo sreća i veselje neka vas prate!

Poruke i čestitke u stihovima, pesme i prigodni citati za srećno sklapanje braka

Naravno, kao i u ostalim prigodnim prilikama, poruke za sklapanje braka se mogu uputiti pak u stihovima, ili se pak čestitati putem neke „muzičke želje“ ili se ispisati popularni ljubavni citati, iz nekih dela ili pesama koje su već epohalne i odavno opevane.

Imajte uvek vremena jedno za drugo,
Uživajte u sreći, ljubav nek vam pričine i najmanje stvari,
Imajte samo osmehe na licu,
Od srca vam čestitaju početak bračnog života, mame i tate, ovi vaši „stari“!

„Kad čovek voli ženu, peva joj pesme i čuva straže,
Kad čovek voli ženu, na sve je spreman, osim da joj kaže“!
Ne skrivajte svoju ljubav i sreću, recite svakoga jutra i svake večeri koliko je vaša ljubav vredna i jaka,
Time ona postaje još jača i vrednija, i tako jedno drugom pričinjavate dodatnu sreću!
Srećno sklapanje braka, volimo vas kao što i vi volite jedno drugo!

Želimo vam puno sreće, i radosti u životu,
Nek vam se srca stalno smeju, da zajedno doživite stotu!
Srećno sklapanje braka, i sve najbolje u budućim danima zajedničkog života!

Svojom divnom nežnošću, popunite i dane i noći,
Nek vas sreća uvek prati, a najlepše tek će doći,
Nek vas radost razoruža, nek vam sunce večno sija,
Vi ste srećni jedno s drugim, sa vama sam srećan i ja!
Srećno sklapanje braka, i da slavimo stotu godišnjicu kao i ovaj veseli dan!

Ovoga dana, kada prava sreća, pred oltarom svečano vaša srca spaja,
Ja vam želim ljubav, mir, radost i sreću bez kraja!
Srećno sklapanje braka, i sve najlepše želje, stalno uživanje u budućim danima, samo radost i veselje!

Ja se radujem vašoj sreći, jer prava ljubav baš svakom srcu godi,
Neka vam dunce obasja pute, a sjaj zvezda nek vas noću po stazama života vodi!
Srećno sklapanje braka, i sve najbolje od srca!

Mladenci dragi, podignite čaše, jer danas svi slavimo dan ljubavi vaše,
Neka vam se srca uvek srećno smeju, i noći i dane neki vam sunca greju,
U zdravlju i veselju dočekajte svakog gosta,
Bog neka vam podari zdrave dečice dosta!
Srećno sklapanje braka, i uživajte zajedno do kraja života!

Da vam budući život, brige nikada ne stvara, nije što vas toliko volim, ali od vas nema lepšeg para!
Neka vam sreća i ljubav bude poput najlepšeg dara, neka vas život nikada ne uspe da zavara,
Iskreno volite jedno drugo, i uživajte u braku, još dugo, dugo!
Srećno sklapanje braka, da vas samo sreća prati, žele vam svi vaši svati!

Danas je pravo vanredno stanje, jer danas je drugovi vaše venčanje,
Živeli mi oboje dugo, ljubavi imali i previše jedno za drugo,
Mi ćemo slaviti i piti, i zajedno sa vama, najsrećniji biti!
Živeli i večno srećni bili, srećno venčanje naši dragi i mili!

Ja vam sada želim, baš svu sreću sveta,
Da vam ljubav traje, makar još sto leta,
Kada stignete vi do svoga doma, ostaćete sami i zauvek srećno,
Neka vam život uvek bude divan živeli u ljubavi zauvek i večno!
Srećno venčanje i bračni početak, radosno podelite svaki imetak!

Vaša će svadba dugo da se pamti, a vaša ljubav neka večno plamti,
Ukupnu sliku zaokružiće svirači, a vi uvek budite srećni i od svih nevolja jači!
Srećno sklapanje braka i sve najbolje u daljem životu!

Neka ovog dana svi nose svečana odela, dok na tebi blista venčanica bela,
Ti si svoju sreću i životnog druga srela, budi mi uvek nasmejana i vesela!
Srećno sklapanje braka najlepšoj i najboljoj kumi na svetu!

Sponzorisano:

loading...
Loading...