Čestitke za svadbu, svadbene čestitke

Svadba je jedan od najlepših dana u životu mladenaca i njihovih porodica, i predstavlja običajno veselje sa užom ili širom rodbinom i prijateljima, uz muziku, pesmu i, igru, zdravice i samo lepe želje, čestitke i iskreno verovanje u srećnu zajedničku budućnost onih koji su se jedno drugom zakleli na večnu vernost i ljubav.

Za svadbeno slavlje se mogu uputiti uobičajene i univerzalne kraće ili duže klasične čestitke, ali svakako to mogu uvek biti i šaljive čestitke, naravno sa merom i ukusom, te i prigodni i lepi baš dosta popularni i traženi stihovi za svadbu.

Svakako da vrsta čestitke i njena ozbiljnost zavisi i od načina na koji je ona upućena (u pisanoj formi, preko SMS poruke, preko društvenih mreža), te i od toga ko je čestitao zapravo venčanje mladencima, i svakako da se na primer znatno razlikuju čestitke za svadbu od kumova, u odnosu na one koje su uputili pšrijatelji ili najbolji drugari sa kojima mladenci imaju opušteniji odnos.

Klasične i univerzalne duge i kratke čestitke i poruke za svadbu

Klasične svadbene čestitke su uvek poželjne, neprolazne i jedna su vrsta “klasike” i univerzalnog načina da se obično ispišu lepe želje i čestitke te se i stavljaju u posebne koverte i mladenci ih kasnije čuvaju sa slikama sa venčanja ili u posebnim kutijama, te ih rado čitaju pred neke godišnjice braka ili kada žele da se podsete dana kaad sup red Bogom i ljudima razmenili svoje bračne zavete i dali jedno drugom velika i iskrena obećanja, iz ljubavi i iskrenog srca, koje je od toga dana počelo da kuca kao jedno.

U nastavku teksta će biti navedene neke od najuobičajenijih i najlepših univerzalnih želja i čestitki za venčanje, koje se svakako mogu “pozajmiti” kao osnovni model, te im se dodati neki lični pečat i osobenost, koja će im dodatno dati na emotivnosti, srdačnosti i iskrenosti.

Nađite zadovoljstvo u ljubavi koju imate jedno za drugo, i koja je na današnji dan postala večna i neprolazna, i pamtite da ste danas obećali jedno drugom sve najbolje, te se trudite da to i ispunite! Srećna svadba i neka vam život bude pun radosti i veselja, najviše lepih želja od vaših dragih rođaka i prijatelja!

Želimo vam srećnu i dugu plovidbu bračnim vodama, i da vetar koji će vas nositi napred uvek bude povoljan i topao ali nikada suviše jak da vas razdvoji jedno od drugog! Danas ste pronašli svoju mirnu luku kada ste jedno drugome zauvek stavili ruku u ruku!
Srećna vam svadba i iskrene čestitke za vaš novi i srećan početak!

Iako po zakonu fizike, teoretski dva tela koja su slična moraju da se odbijaju, vi ste taj zakon upravo prekršili i prebrodite sve različitosti i uživajte kao jedno i negujte sve to što ste otkrili da vas je privuklo jedno drugom! Želimo vam srećnu svadbu i da vas samo sreća i radost prate na dalje!

Iako su zakoni matematike i zakoni srca sasvim različiti, i dva srca ne mogu matematički zbirno činiti jedno, po zakonu ljubavi to je upravo suprotno, i vi ste dva tela koja imaju dva srca koja su se spojila u jednu celinu i koja kuca za dvoje i samo ste dokazali da je svaki zakon samo teorija i hipoteza koja može da se prekrši! Vaše srce je jedinstvena celina, uživajte u ljubavi kojom ste ispunjeni i želimo vam srećnu svadbu, najlepše zajedničke trenutke i sreću bez kraja i do same večnosti!

Čestitamo vam svadbu i ovaj veliki korak na koji ste se odlučili na današnji dan! Neka vam putevi budu otvoreni, da sve prepreke prevaziđete držeći se za ruke, sa osmehom na licu i sa puno ljubavi u srcu! Srećna svadba i puno radosti, veselja, ljubavi, i nejlepših trenutaka koje ćete provesti zagrljeni i ćutke posmatrati oči jedno drugom, i shvatiti koliko ste srećni što ste se pronašli!

Danas je za vas poseban dan i mi smo tu da vam ga uveličamo i ulepšamo svojim iskrenim čestitkama i željama, id a sa vama podelimo radost i sreću koju steb otkrili onoga trenutka kada ste pronašli jedno drugo! Živite u sreći i ljubavi, pamtite današnji dan kao jedan lep početak sreće bez kraja, i čuvajte jedno drugo in e dajte da vam niko pokvari ljubav jer vas ona pokreće i jer vas samo ona spaja i održava kao jedno!

Želimo vam da uvek imate vremena da se posvetite jedno drugom, da se budite i uspavljujete poljupcima, id a sve što možete radite zajedno, a kada treba da se razdvojite, ni na trenutak ne prestanete da mislite jedno na drugo i da se radujete ponovnom zagrljaju koji ćete priuštiti kada se spojite ponovo! Srećno vam sklapanje braka, neka je svaki dan lep kao ovo svadbeno veselje, pa da se u miru i radosti okupljamo i za brojne godišnjice vaše sreće, a vi slavite sami svaki svoj zajednički trenutak!

Vi ste jedan savršen par, i niste još uvek svesni koliko ste srećni što ste se pronašli! Želimo vam srećnu svadbu i da uvek budete drugima primer kako i koliko se voli, da vas samo ljubav pokreće i da se nikada ne razdvojite već da vas današnji dan podseća na to koliko ste savršeni zajedno i nepotpuni jedno bez drugog! Srećna svadba!

Vaše iskreno obećanje koje ste dali jedno drugom, i vaša ljubav koja je pokrenula sve ovo što ste danas sa nama podelili, dovešće vas na raskršće puteva i kada treba dab irate kuda da krenete, baš i nije važan pravac, važno je da se na svakom putu držite za ruke id a njime koračate zajedno, kao jedno biće i kao jedno srce! Živeli u miru i sreći, srećna vam svadba i sve najbolje i najlepše od srca!

Danas ste jedno drugom dali svoje najbolje strane, obećali ste da ćete se voleti i poštovati do kraja života, da ćete uvek biti kao jedno, id a će vaša srca kucati kao Celina, id a će vazduh koji udišete da vas održava jednom osobom i punim srećnim bićem! Srećna vam, svadba i želimo vam da ispunite sva obećanja koja ste jedno drugom dali, da vam ljubav bude večna a ceo svet pod nogama mali i nevažan u odnosu na ono što i osećate i želite jedno za drugo!

Od današnjeg dana vas je obasjalo sunce, i kada ste odlučili i zavetovali ste se da postanete jedno, i vaši putevi su postali jasniji i njima ćete kročiti u budućnost zajedno! Ne dozvolite da vas bilo kakve prepreke udalje i razdvoje, neka vas svaka briga još više približi kako biste je zajedno i prebrodili! Srećna svadba i sve najbolje od srca!

Od srca vam želimo da zauvek zračite itom vedrinom i ljubavlju kao i danas, da budete primer uzajamnog poštovanja, ostvarive sreće i primer iskrene pažnje, ljubavi i nežnosti! Elimo vam srećnu svadbu i sve najbolje u daljem životu!

Čestitke i poruke za svadbu u stihovima, poznati citati i “muzičke čestitke”

Svakako je svadbeno slavlje odlična prilika da se mladencima napiše i po neki stih, te da im se iskrene čestitke upute preko neke “muzičke numere” ili da se citira neki poznati pesnik ili pisac, koji je u svojim vrsnim delima pisao o ljubavi i sreći.

Treba samo malo da daš,  i da budeš svestan da je u davanju suština,
Treba da prihvatiš ljubav id a te raduje što je ona jedina i prava istina!
Volite se uvek kao danas, nek najlepše sunce sija samo za vas!
Srećna svadba i ovo veselje, neka vam se ispune i male i velike želje!

Želimo vam puno osmeha, prepuno ljubavi i sreće i zdravlja,
Neka imate što više dece, najveće radosti i srce kraj uzglavlja,
Danas se vaše venčanje slavi, srećna vam svadba i uvek ovako veseli bili i uvek srećni i zdravi!

Danas će od sreće, mladina majka da zaplače, ali će i sunce od danas samo za vas da zasija jače,
Sa svakog revera će ruzmarin da zamiriše, da vas samo lepota prati, nikada vetrovi i nikada kiše,
Da imate zdravog sina, i najmanje još dve kćeri, da vam osmeh jutra umiva,
Da vam ljubav ulepšava sve večeri, želimo vam sve najlepše za vaš poseban dan i da se radujemo kada vašem mezimcu bude prvi rođendan!
Što više da slavimo, veseljem da se bavimo, brige da zaboravimo, srećna svadba i veselje uz najlepše naše želje!

Čestitamo vama svadbu i venčanje, i neka je danas baš svima na znanje,
Mladina je najlepša venčanica bela, ona setni pogled skriva ispod vela,
Mladoženjino je svečano odelo, od sreće on sija sve mu je na današnji dan veselo,
Neka vas od danas samo sreća prati, sve što iskreno poželite to će vam Bog dati!

Vi se zauvek ovoga dana sećajte, i jedno drugome vernost i ljubav obećajte!
Mi ćemo samo da se za vas veselimo, i od srca da vam za svadbu najlepše želje poželimo!

Vaša je ljubav idealna slika, i ona danas dobija svoj okvir,
Neka ste jedno drugom ponos i dika, neka vas prate samo sreća ljubav i mir,
Večno razumevanje jedno drugom sada obećajte, i zauvek se radosni današnjeg dana sećajte!
Srećna svadba neka bude, i neka se vaša deca što pre rode, da slavimo nova slavlja i šaljemo čestitke za nove povode!

Vi ste od danas muž i žena, nek vam je ljubav jaka ko stena,
Nek je srećom i radošću ko suvim zlatom optočena,
Volite se svakim danom jače, nek vaše oko nikad ne zaplače,
Jedno za drugo budite jaki, neka vam svi putevi i koraci budu laki!
Srećna svadba, najlepša je mlada, ali ni mladoženja ne zaosta, srećno su dočekali svakoga gosta!

Neka ptica jeto, kao i puno balona, ulepšaju današnji dan kada se oglase crkvena zvona,
Kada počnete život novi, neka se ostvare svi vaši snovi, srećno vam sve i radosno bilo, i da se ostvari sve što se snilo,
Danas je divan povod za slavlje, danas je vaša svadba i neka je na zdravlje!
Srećna svadba i lep zajednički život koji ćete znati da provedete u miru i veselju, obasjani suncem ljubavi svake rumene zore, neka vam, samo sreća i radost kucaju na vaše prozore.

Šaljive poruke i čestitke za svadbeno slavlje

Svakako postoje i one manje formalne i šaljive čestitke za slavlje, i u nekim je delovima naše zemlje je čak i svojevrsni običaj da svaka svadbena želja i poruka, počne nekom šalom, jer se smatra da će tako mladencima ceo bračni život biti pun smeha i radosti i veselja, te da se oni nikada neće svađati, i da će olako i sa elanom rešavati sve prepreke i brige.

Čestitamo vam na odluci da se venačte i da podelite i ljubav i sreću i novac i imetak! Naravno ako imate viška para, možete slobodno da ga podelite sa mnom! U to ime srećna svadba, i da su pokloni što veći, i da nema kraja svoj vašoj sreći!

Što više sreće u braku, i neka nikad ne nedostaje vama mašte u mraku, kada se svetla pogase, tada obično roda doleti, čisto i to da zna se! Srećna svadba id a se volite i kada budete deda i baba!

Volite jedno drugo, mlada da troši, dragi da radi, ja ću vam uvek podrška biti, kada se treba naći pri ruci mladi! Neka se pije neka se slavi, budite uvek živi i zdravi, para ko vina da ima dosta, da srećno pretekne id a za svakoga osta! Srećna svadba!

Danas je vaše venčanje i svima neka je na znanje, da se vi volite kao niko, ma kakvi samo toliko,
Još i više, i kada greje sunce i kada padaju kiše,
Samo je jedno pitanje ostalo, da li je mladi Ferari malo, i mladoženji skupa vila, ali svakako vam svadba srećna bila!

Živeli sa puno ljubavi i slobode, da vas što pre posete rode,
Valjda sada znate da sui to bajke za malu decu, zato uživajte na svome medenom mesecu!
Kada ovo ludilo prođe, da mali naslednik uskoro “dođe”!
Serćna svadba, nek se veselo proivede svaki trenutak, nađi te jedno u drugom najlepše sklonište i najdraži kutak!

Sponzorisano:

loading...
Loading...