Najlepše rodjendanske čestitke prijateljima

Često se kaže da se bogatstvo nekog čoveka ne meri novcem, već brojem pravih i iskrenih prijatelja koje on ima, i na koje se u svakoj prilici ili neprilici može osloniti i u koje se može pouzdati.

Prava je blagodet imati nekoga sa kime se mogu podeliti sve brige i tajne, i kome se može otvoriti srce i sa kim se može podeliti najvceća radost i sreća, te su tako pak prilike u kojima je najboljim prijateljima rođendan, odista posebne, ali i na neki način „opuštene“, jer vas prijatelj sigurno dobro poznaje „u dušu“, te se sa njim možete i našaliti, i čestitati mu rođendan na nesvakidašnji ili zabavan način.

Naravno poruke za rođendan mogu biti i univerzalne, ali su pre one za prijatelje personalizovane i uvek se onaj ko čestita svom prijatelju najsrećniji dan, trudi da to učini na što originalniji način, te da poruka odnosno čestitka ima neki vid ličnog pečata, kako bi se i videlo i osetilo da je sama čestitka došla iz srca.

Jedna od razlika na koje međutim, treba obratiti pažnju, jeste pitanje muško ženskih prijateljstava te kada muškarci čestitaju rođendane svojim drugaricama, bez obzira na to koliko se dugo vremena poznaju i da li su prijatelji još od detinjstva, mora se uzeti u obzir činjenica da je u pitanju „nežniji pol“, te opet treba imati jednu meru u šali i u čestitanju, kako se drugarica ne bi nesvesno povredila ili ponizila, te se u tom smislu može reći da su malo „manje slobode“ kada se čestita rođendan drugaricama, u odnosu na čestitke upućene drugovima.

U nastavku teksta nećemo posebno razdvajati čestitke za muške ili ženske prijatelje, ali svakako one malo „slobodnije“ i opuštenije, ipak sačuvajte za muške prijatelje, dok devojkama čestitajte rođendane suptilnije i osećajnije.

Univerzalne i klasične rođendanske čestitke za najbolje prijatelje

Pored uobičajenog, „Srećan rođendan druže!“ ili engleske varijante „Happy birthday!“, bolje je uvek izabrati neku kratku ali ličnu poruku, šalu, dosetku, ili pak jednostavno poslati neki citat, emotikon, stih, jer se tako daje lični pečat nečemu što ste izgovorili ili napisali, pa ma koliko bilo vama besmisleno ili zvučalo „smešno“, prijatelj će se sigurno više obradovati, nego čestitki koju može da pročita i na običnom kartonskom tanjiriću za služenje torte ili na običnom slavljeničkom štampanom helijumskom balonu.

Zamisli sve ono što bi želeo da ti se dogodi! Zamisli slučajnosti, baš isto to ti i ja od srca želim! Srećan rođendan najbolji prijatelju!

Da postoji kategorija za najboljeg prijatelja svih vremena, tio bi sigurno bio u „Ginisovoj knjizi rekorda“! Srećan rođendan druže, da te godine i sreća dobro služe! Volim te i želim ti svu sreću!

Da voliš i da te svi vole, da imaš i da daješ ljubav bez granica! Neka te svako voli barem pola koliko i ja, i bićeš najvoljenija osoba na svetu! Srećan rođendan druže moj!

Možda zvuči kao kliše, ali je prava istina – godine prolaze, ali pravi su prijatelji večni! Hvala godinama koje su prošle i onima koje dolaze, u kojima sam imao i imaću tebe za svoj oslonac i podršku! Hvala ti što si uvek bio ruka spasa i rame za plakanje, hvala za sve što smo podelili i za svu sreću kojoj ćemo se zajedno radovati! Srećan rođendan druže, sve najbolje jer samo to zaslužuješ!

Kada prođe ovaj dan, koji ti želim da bude radostan, imaš još ponovo ostalih 365 koje ti želim još radosnijim do tvog sledećeg rođendana! Nemoj da brojiš dane i godine, broji samo moje lepe želje, i biće ti dovoljno za dva života! Želim ti samo sreću od celog sveta veću! Tvoj najbolji drug!

Danas zatvaraš još jedan krug, i stariji si još koji dan, ali meni si uvek isti najbolji prijatelj, sa kojim cenim provedenu svaku minutu u ovom večnom i divnom druženju! Srećan rođendan, da koračaš hrabro, i da nikada ne posustaneš, i da znaš da ti je moja ruka uvek ispružena da je lako uhvatiš ako se spotakneš! Srećan rođendan druže!

Želim ti da ostvariš sve želje, čak i one koje prećutiš meni, ali ja ih naslutim u tvojoj tišini, u iskrama tvog oka! Znam da je najbolje kada se razumeš sa nekim i kada ćutiš! Zato možeš da pretpostaviš koliko sam ćutnje uložio u ovu želju, i koliko srca da ti poželim da ti se sve ostvari! Voli te tvoj drug, srećan rođendan, proslavi ga u veselju i zdravlju!

Dovoljno je da ostvariš ukupno onoliko želja koje će ti doneti mir i sreću! Ne moraš sve da ih potrošiš baš za ovaj rođendan, ali i ako se to desi, imam ja u rezervi najboljih želja za tebe do beskonačnosti! Srećan rođendan i želim ti sve najbolje, tvoj drug!

Poruke i čestitke za rođendan prijateljima u stihu ili šaljive čestitke

Naravno, kao i za svaku dobru priliku, rođendan prijatelja je pravi povod za pesmu i slavlje, ali i za čestitke u stihovima i za šale, jer se ni sa kim pak ne može biti toliko opušten i „slobodan“, baš kao sa nekim koga odlično poznajete i sa kime se bez brige možete i našaliti bez straha da ćete da ga uvredite ili da nešto pogrešite.

Ostvari sebi baš svaku želju, provedi rođendan u sreći i veselju,
A kada prođe rođendansko slavlje, neka ti ostane sreća, ljubav i zdravlje!
Srećan divan dan, danas ti je rođendan, ja ti želim život kao san!

Šta da ti poželim, sada ja već smišljam, pa se setih halo, da te nasmejem malo,
Želim ti na lotou sedam, ali nemoj da kažeš posle – lovu tebi ne dam,
Želim ti da izgledaš kao starleta, da se time dičiš, bar do kraja leta,
Da se odeneš ti po zadnjoj modi, da noge brškaš samo u đakuzi vodi!
Ma daj ne izvodi, budi srećan i pametan, da je divan svaki dan! Srećan tebi rođendan!

Sada kad si punoletan, sada možeš biti sretan,
Ipak malo ti pripazi, od sad život brže gazi,
Možeš piti, sa svakim se biti, cigare kupiti,
Ali kad si punoletan, čak i u zatvor zaglaviti!
Zato pamet ti u glavu, znaš valjda da sam u pravu,
Bolje kupi jednu kravu, ili onu bluzu plavu,
Da ti se rođendan ne obije o glavu!
Srećan rođendan, manje pića a više pameti, biće dobro samo mnogo ne poleti!

Kada piješ ti, tad pijem i ja,
Kada ti se smeješ meni sunce sja,
Kada ti si tužan, tada i ja plačem,
A kada ti radiš, ja okolo skačem!
Srećan rođendan, da što manje radiš a uživaš mnogo,
Sve sam ti poželeo ko što bih sebi mogo!

Da ti svaki put kojim kreneš,
Bude lep i prohodan,
Ja ti želim samo sreću,
Druže srećan rođendan!

Kada ti se smeješ, meni sunce sja,
Skroz sam druže srećan jer te imam ja,
Prijatelji pravi treba da se cene,
Kao i ja tebe, kao i ti mene!
Srećan rođendan i sve najbolje od srca!

Danas imam sasvim poseban plan,
Mom je dragom drugu danas rođendan,
Da ti pesmu pišem, znaš da pojma nemam,
Da ti tortu mesim, ili poklone spremam, znaš da para nemam.
Zato ti od srca sada ovo pišem, ko ti želi više sreće, nek se meni javi,
Da mu ja objasnim ko je meni prijatelj pravi, sreća je u glavi, ona se sama od sebe pojavi!
Srećan rođendan druže, nek ti u životu svetaju samo ruže!

Ja sam srećan jer postojiš,
Ti si moj od neba dar,
Zabranjujem godine da brojiš,
Svaku novu proslavi ko car!
Ja ti želim sve najbolje, i gotova stvar!

Kada god je neka boljka, ili situacija meni teška,
Znam da uvek imam nekog, ko je razlog moga smeška,
Neko kome sve bih reko, a ti druže taj si neko!
Srećan ti rođendan, nek je takav i svaki tvoj dan!

Hvala što si uvek, meni čuvao leđa,
Što nisi nikome dao, da me rastuži ili vređa,
Hvala što si uvek bio tu, za mene i u dobru i u zlu!
Sve na dobro da se tebi vrati, koliko ti sreće želim, sad napokon shvati!
Srećan rođendan druže najbolji, uvek sam tu za tebe i u lepoti ili u nevolji!

Moguće je da ja i ne umem baš najbolje stihove da pišem,
Ali znaš da si moj najbolji drug, da za tebe uvek srce kuca, da za tebe uvek dišem!
Srećan rođendan druže moj, nek je svaki dan presrećan kao ovaj rođendan tvoj,
Baš te briga koji je po redu, godine su ipak samo broj, prijatelj si najbolji ti moj!

Lako je u dobru svakom dobar biti,
Prijatelj je onaj ko će, sa tobom i suze liti,
Ko te neće ostaviti, ko te neće osuditi,
Ko će onda kad je teško uvek tu kraj tebe biti!
Srećan ti rođendan druže, hvala ti što si dopustio da te pronađem i da shvatim da je prijateljstvo ljubav kao što je i ljubav bogatstvo!

Ovo je samo mali deo poruka i čestitki koje možete napisati ili izreći osobama koje znate dva dana ili koje poznajete godinama, ali za koje ste svesni da su vam najbolji prijatelji, od početka pa do kraja života!

Svakako je „dozvoljeno“, da svaku poruku, koja i služi kao primer, ili ideja za čestitku, izmenite ili ulepšate na svoj način, za samo svog najboljeg druga, i da mu na taj način stavite do znanja koliko vam je drag i koliko sa njim delite radost zbog njegovog najsrećnijeg dana.

Sponzorisano:

loading...
Loading...