Poruke i čestitke za 60 rodjendan

Svaki je rođendan idealan povod za slavlje i lepe želje i čestitke, i oni koji ne broje svoje godine, i ne osećaju se starim, sa radošću iščekuju svaki svoj novi najlepši dan.

Iako je „šezdeset leta“, jedna ozbiljna brojka, i označava više od pola veka nečijeg života, i takav je povod idealan da se nekome ko proslavlčja, upute iskrene želje za lepu budućnost, i da se u krugu porodice i najbližih prijatelja, proslavi i ulazak u takozvano „treće doba“.

Naravno, kako su u pitanju zrele godine, i same čestitke treba da budu prilagođene povodu, i da u sebi sadrže dozu ozbiljnosti, ali i dovoljno iskrenosti i emocija, kako se onaj koji je slavljenik ne bi osetio previše staro ili zapostavljeno od strane osoba koje su mu drage i bliske.

Kako se u našem narodu često kaže – „koliko ljudi, toliko ćudi“, neko neće biti presrećan jer je postao stariji i takve godine mu nisu neka prevelika radost, jer označavaju početak starosti, i tad počinju brige za dalju budućnost, zdravlje i preispituje se često i smisao provedenog života, pa se ne preporučuje da same čestitke budu preterano šaljive ili „slobodne“, već je najbolje da se onaj koji čestita zadrži na klasičnim željama i porukama, koje su „spram godina“ i koje odgovaraju mentalitetu i karakteru onoga koji slavi.

Sa druge strane, nije isto kada se 60. rođendan čestita roditelju, prijatelju, poznaniku ili šefu ili poslovnom saradniku, te i u tom smislu treba imati određenu meru, i pažljivo odabrati reči i želje kojima se čestita rođendan.

U nastavku teksta će biti navedene neke uobičajene poruke u stihu ili klasične čestitke, a sami vi naravno možete prilagoditi i dodatno „personalizovati“ svoje poruke, shodno tome kome se ovaj rođendan i čestita.

Univerzalne i klasične čestitke za 60. rođendan

Kako se često kaže, „sa klasikom nikad nema greške“, i ono što je uvek „proveren recept“, jesu uobičajene kraće ili duže poruke za srećan rođendan, uz poneku „provučenu“ utešnu reč, ako već znate da osoba koja slavi rođendan, i nije naročito presrećna zbog broja godina koje je dostigla.

One se svakako kao i u ostalim prigodnim situacijama, mogu uputiti porukama na parčetu hartije, SMS-om ili putem društvenih mreža, ili se slavljeniku može lično čestitati ako ste jedna od vrlo važnih zvanica na rođendanskom slavlju, te ako je slavljenik neko vama blizak ili član porodice sa kojim i živite.

Poruke se za rođendan kako je i navedeno mogu uputiti ocu, dedi, majci, tetki, baki, teči, ujaku, ujni, prijatelju, šefu, komšiji ili poznaniku, te u nastavku teksta neće biti na taj način posebno ni klasifikovane, već će biti date u svojoj uniformnoj „slici“, a vi ih naravno možete prilagoditi već onome kome rođendan i čestitate.

Iz dubine duše i iskrenoga srce ti čestitam 60. rođendan, i da ostaneš mlada duhom i vedra vrlim osmehom barem do svoje stote! A onda samo hrabro dalje, u zdravlju i veselju! Srećan rođendan i sve najbolje!

Ono što si ti postigao za ovih 60 godina, neko drugi ne bi mogao ni za 160. puno sam ponosan na tebe, i želim ti lep svaki budući dan, raduj se jer uskoro će penzija, i onda i pravi odmor i uživanje! Srećan rođendan i sve najbolje!

Šta sam sve naučila od tebe, koliko su mudrosti dale tvoje godine! Nemoj da žališ ni za jednim prošlim trenutkom, raduj se svim onim koji tek dolaze“ Nikada za mene nećeš biti stara, jer si uvek bila moj idol i moja snaga, i godine su samo mali broj svih tvojih saveta koje si sa mnom podelila! Srećan rođendan i sve najbolje ti želim, da se danas radosno sa tobom proveselim!

Godine koje si sakupio oličenje su samo tvog poštenja i mudrosti, nisu broj koji treba da ti stvara brige i da te opterećuje! Naprotiv, treba da se raduješ svakom novom danu, i da sa nama deliš sve svoje velike pouke i iskustva koja si stekao! Srećan rođendan najdraži moj!

Kada dođe 60 leta, onda se najčešće želi samo dobro zdravlje! E pa ja ti pored toga želim i dobro raspoloženje, svaki srećan trenutak, puno životnih iskustava i lepih dana koji dolaze, jer tvoje sve godine tek predstoje i ne shvataj kao da one prolaze! Srećan rođendan, sve najlepše od srca, za svaki tvoj budući srećan dan!

Sećam se detinjstva i svih dana koje sam u sreći provela sa tobom! Ali se sećam i odrastanja i svih mudrosti koje sam uz tebe stekla! Volim te puno, i možda ti to nisam dovoljno puta rekla, ali želim da znaš da si za mene uvek mlad i da nikada ne brojim tvoje godine, već sabiram savete koje sam od tebe naučila u životu! Srećan rođendan najdraži moj, neka te sreća prati na daljem putu, kao što si i ti pratio svaki moj korak, i nikada nisi dozvolio da padnem!

Srećan ti 60. rođendan, da su svi tvoji putevi posuti srećom i zvezdanom prašinom, a tvoji snovi iskreni kao dečiji! I ne misli da je sada kasno da se sanja, naprotiv, pravo je vreme da se dosanja sve ono što si želeo a nisi stigao da ostvariš, jer si brinuo o svima nama! Želimo ti srećan rođendan, i da budeš opušten i nasmejan, te da upravo sada shvatiš da je došlo pravo vreme da pokažeš starosti da je u tebi večno mladost ostala! Srećan rođendan, i neizmerno hvala za svu podršku i ljubav koju smo od tebe dobili svih ovih godina!

Iako ti deluje da je 60 veliki broj, ja to nisam doživeo tako, jer je svaki korak uz tebe bio lakši, svaka tuga sa manje suza, svaka briga lako rešiva! Bilo je divno uvek imati nekoga da te drži za ruku i da razume svaku tvoju muku, tajnu, potrebu i želju! Srećan ti rođendan, moja ti je ruka uvek pružena, a moj zagrljaj širom otvoren! Uživaj u danima koji dolaze, i nikada nemoj da brojiš godine koje prolaze!

Poruke za 60. rođendan u stihovima, poznati citati i „muzičke čestitke“

Neizostavne su i za 60. rođendan stihovne i muzičke želje i čestitke, te poznati citati i mudre reči koje je neko odavno smislio i ispisao, a koje smo u prilici da za nekoga citiramo, i da mu tako ulepšamo poseban dan.

Tvoj osmeh na licu, ne kaže da si star,
Tvoje čisto srce najbolja je stvar,
Uživaj u sreći i radosti većoj,
Pa da opet slavimo i u šezdeset trećoj!
Srećan rođendan, nek je divan svaki tvoj novi dan!

Danas je najlepši dan tvoj, uopšte nije važan sad godina broj,
Tortom se zasladi, i što manje radi, penzija te čeka, ali dobro neka,
Da ima da se deli i da se veseli, to je poenta života,
A još je daleko stota!
Srećan 60. rođendan, mir zdravlja i sreće, zauvek te volimo i ti si naše najdraže i najbolje blago!

Da se sretnemo opet, u veselju i sledećeg leta,
Pa i nije tako strašna godina šezdeseta,
Samo neće sve svećice na tortu da stanu, ali ono što je bitno jeste da one brzo planu,
I da ti se ispune tvoje brojne želje, nek je srećan rođendan, udri brigu na veselje!

Danas ovaj dan se slavi, nek je takvih svih 365,
Ne puni se svakog dana, baš godina šezdeset,
Ono što je bitno, i vrlo je i važno i hitno,
Jeste da te sreća prati, koliko te volim ti ćeš valjda znati!
Nemoj na ovome broju stati, treba ti još šah naučiti i sa unucima se poigrati!
Srećan rođendan, i ovaj i svaki novi dan, nek ti daju najlepši sad san!

Ja te puno cenim i volim iz duše cele,
Neka te šezdesete, nikako ne rastuže, već neka te razvesele,
Tvoje su i dalje kose ko latice ruže bele,
Svaka tvoja nova seda briga je za nas što žele,
Da ti sreća kuca na vrata, da te radost prati svuda,
Neka ti srećan dalji život bude, ti se veseli i poželi trista čuda!
Srećan šezdeseti rođendan!

Ne broji godine stare, već samo one što dolaze nove,
Ne sećaj se prošlih dana, jer te budućnost u naručje zove,
Treba ti poživeti makar do stote, neka te ne brine što nestaje torte,
Sledeće godine biće još veća, da bi na nju stala još i jedna slavljenička sveća!
Srećan rođendan neka je tvoj, godine zanemari, one su samo broj!

Sponzorisano:

loading...
Loading...