Poruke i čestitke za mladence

Među brojnim srećnim događajima u nečijem životu, svakako je zakletva koja se razmenjuje pred Bogom i ljudima, i kojom se mladenci jedno drugom zaklinju na vernost i ljubav, jedan od najčešćih i najlepših povoda da se upute čestitke i želje za slavlje i svadbeno veselje, te su čestitke mladencima i čestitke za svatove, uvek bile deo našeg folklora i običaja, naravno sa varijacijama koje su propratile razne promene u načinu komunikacije i samoj formi čestitke koja se upućuje mladencima.

Poruke mogu za svatove i mladence da budu manje ili više ozbiljne i poučne, te da budu šaljive i sasvim opuštene, ali to u velikoj meri zavisi ko i kako čestita venčanje, i u kakvom je “odnosu” sa svatovima, te da li su u pitanju kumovi, rodbina, prijatelji, susedi ili samo poslovni partneri ili poznanici koji su pozvani da uveličaju slavlje.

Danas je jedno od pravila da se pisane čestitke stavljaju u koverat te da se daju sa novčanim ili sa nekim drugim prigodnim poklonom, ili da se upute u elektronskoj formi putem društvenih mreža, SMS-a, GIF-a ili na neki sličan način.

Ostalo je međutim i staro pravilo da se kada gosti dođu na svadbu, ni svatovi ni sami mladenci preterano ne obasipaju dugačkim željama i čestitkama, te je sasvim dovoljno reći “Neka je sa srećom mladenci” ili “Nek je srećno venčanje”, dok se mladinim i mladoženjinim roditeljima ili svatovima, koji su bliža familija, obično kaže samo “Čestitamo, nek je sa srećom”.

Univerzalne i klasične čestitke i poruke za mladence i njihovo venčanje

Svakako je poželjno da oni koji nisu preterano bliski sa mladencima, upute one jednostavne kraće ili duže poruke i iskrene čestitke, al ii osobe koje su uža familija mogu naći za shodno da čestitke izraze kao duži ili kraću poruku, ispunjenu emocijama i nekom ličnom crtom, te da tako požele lepu zajedničku budućnost svojim najdražim mladencima.

Neka se sve zvezde sa neba danas smeju zajedno sa vama, i neka blistaju istim sjajem kao i vas dvoje kada stojite jedno kraj drugog! Srećno venčanje dragi mladenci, neka vas samo sreća prati!

Znate i sami da je čovek kada je sam, samo polovina id a teži da nađe svoj drug ii bolji deo kako bi postao sasvim ispunjen i ceo! Vi ste jedno drugo pronašli, i sebično čuvajte to što imate, negujte ljubav i ne štedite zagrljaje i poljupce! Srećno dragi mladenci, neka vas sreća prati i neka se ljubavlju ispune is vi minuti is vi sati!

Nije važno ko je rekao, ni šta je rekao o ljubavi! Važno je da se ona pronađe i da je dvoje podele kao najslađe parče torte, i da ona što se više deli, postaje jača i veća, te i da se umnožava bar do beskonačnosti i večnosti! Volite se zauvek i neka je današnji dan samo početak sreće koju ćete da delite jedno sa drugim, dok traje ovaj svet oko vas, dok traje život i dok postoji beskonačnost prema kojoj plovite! Srećno vam bilo venčanje dragi mladenci, neka vas sreća prati, i neka su veseli svi vaši svati!

Volite jedno drugo, nemam više ništa da vam poželim! Kada ste pronašli jedno u vas dvoje, shvatili ste sve i sve su tuđe reči suvišne i besmislene! Želim vam, svu sreću, manju nego juče i nego danas veću, srećno dragi mladenci, da vam sve puteve obasjavaju zraci sunca i da vaš vetar u bračnim vodama uvek bude povoljan i da vas lako nosi samo napred, u bolje sutra!

Dragi zete, ja ti želim sve najbolje u bračnom životu, i da usrećiš našu mezimicu! I ne brini, ja neću biti ona zla svekrva iz priče, sve dok se ne načljutim na tebe, a kako te gledam kao rođenog sina, to neće biti velika ljutnja, i brzo će me proći! Srećno vam venčanje naši mladenci id a vas samo sreća prati i večno sunca da sija za vas!

Ja ne želim da vam kažem da vam se ostvare sve vaše želje, jer smisao života je da se uvek želi i bolje i više! Ja ne želim da danas potrošite svu sreću, već da je delite na svaki zajednički budući trenutak! A ljubav neka vam cveta i u sred zime i u jeku leta, ona neka vas pokreće i tako ćete imati i najlepših snova more i okean nepresušne sreće! Srećno vam dragi mladenci, neka vas sreća stalno prati!

Želje i čestitke za mladence u stihu, šaljive i dosetljive poruke, poznati citati

Svakako je vrlo lepo kada se u nekim lepim stihovima iskažu najlepše misli i osećanja i kada se nekome poželi lep zajednički život putem neke dovitljive poruke ili nekog poznatog citata koji je ispisan o neizmernoj ljubavi i sreći, koju je neko većodavno spoznao i usudio se da o njoj napiše nekoliko reči.

“Slušaj dobro ženu, i nemoj da se dereš,
Od sutra ćeš brate, ti sudove da pereš!”
Srećno mladencima u novom životnom putu, samo srećni i lepi trenuci, i što manje briga a što više srećnih i lenjih dana!

Od danas je uvek tvoja reč u kući i prva i poslednja, svaka rasprava završava kada ti kažeš – “Razumem draga, u pravu si!”
Srećno mladenci u zajedničkom životu, pa da zajedno dočekate stout!

Sada više, za vas nema oluje i kiše,
Jer ste jedno drugome zagrljaj i utočište!
Srećnoi dragi mladenci, nek su oko vaše glave prepleteni sreće venci!

Neka su vaše godine srećne i brojne, pođite zajdno putem svojim,
Vi ste jedno u drugom pronašli toplinu i radost, i ja se za vaše dane i noći ni malo ne brinem i ne bojim,
Već samo dane brojim, kada će doći roda, pa da se današnjem slavlju uskoro novi povod za veselje doda!
Srećno dragi mladenci, i volite se i poštujte kao što ste obećali pred Bogom i pred ljudima,
A naravno možete i više od toga, mislim da niko neće imati zamerke!

Neka vam sreća bude putokaz, nek vaše srce ne zaledi mraz,
Neka ljubav topi i najveću hladnoću, trošite u sreći dane i mašti se prepustite noću,
Uvek osećajte jedno za drugo čežnju, nikada tugu ili samoću!
Srećno venčanjedragi mladenci, volite se i hrabro koračajte u budućnost koja je pred vama!

Najvažniji je sadašnji trenutak, i najbitniji je onaj koji vam čvrsto stiska ruku kada se bojite i kada ste nesigurni u sebe,
Važno je da se volite kao danas zauvek, i da se držite za ruke kao jedno, jer ćete tako lako i uvek sve prepreke preći zajedno!
Srećno vam venčanje, sva sreća i blagostanje, i mudrost za život i za budućnost spoznanje!

Volite se još dugo, jer vi ste stvoreni jedno za drugo,
Ljubav je vaše drugo ime, i vaš je dom ne zaboravi me,
Neka vam svega bude puno, ljubavi, para, zdravlja i sreće,
Ali čuvajte jedno drugo, jer vas niko takvim žarom voleti nikada neće!
Srećno vam venčanje i neka vas godine ljubavi prate, neka vam zagrljaji i poljupci prekrate sve dosadne sate!

Srce ispunite dobrotom, život radošću i lepotom, samo čuvajte ljubav i sreću, ništa vam više poželeti neću,
Jer dobro znate koliko vas volim, id a se za vas uvek molim, da vam niko sreću ne pokvari id a na svoje mesto dođu sve stvari!
Srećno venčanje, najlepši ste mladenci na svetu, radujte se životu, a i nekom skorom detetu, pa da ima svoju tetu!

“Mi se volimo, mi se volimo,
Od ljubavi naše, ničeg nema slađeg!”
Srećno venčanje uz ovu prigodnu pesmu, neka vam je život uvek sladak i neka vam je ljubav večna drag ii najlepši mladenci!

“Čuvam te, i ne dam nikom da te dira,
Na dlanu si moja tajna urezana!”
Srećno sklapanje braka dragi mladenci i da vas samo sreća prati!

Prsten ste jedno drugome dali, i na večnu ste se zakleli ljubav,
Neka vam život bude pun sreće, i po malo luckast a najviše ubav!
Srećna vam svadba, mladenci ste danas, od sutra ste muž i žena i zaboravitre na nas,
Uživajte u svojoj sreći, nek vam je životni san najlepši i najveći, i samnjajte ga zajedno jer od danas ste jedno!

Naravno postoji čitava plejada muzičkih stihova i pesama koje su namenjene baš za svadbe i koje pevaju mladencima o ljubavi i sreći, te kada se dođe na svedbeno slavlje, običaj je da se naruči prigodna pesma id a se uz nju svaki gost proveseli, jer je po pravilu važno da na najlepši svadbeni dan, ne staje ni igra ni pesma, kako bi život mladenaca bio ispunjen srećom i veseljem.

Pored običaja i folklornih motiva, naravno da se danas mladencima za slavlje i najlepše želje pak mogu uputiti prigodnim telefonskim porukama ili objavama na društvenim mrežama, te je i to postalo sasvim jedno uobičajeno pravilo, i nije čak ni čudno kada se pročita na profile budućih mladenaca da se danas žene/udaju, i da se pored njihove izjave nalazi emotikon prstena i buketa cveća.

I onda je logičan sled događaja, da se na takvu poruku nadovežu čestitke i najlepše želje, isto ili u stihu, ili šaljive ili samo slikovne ili u formi emotikona, te tako nije retkost da čestitka za venčanje bude u formi “lajkova”, “tagova” ili niza crvenih srca, kojima neko naime izražava svoje iskrene čestitke i želje ali bez reči i potrebe da bilo šta napiše, jer je to formna da se označi da im se želi sve najlepše od srca.

Svakako na vama je da odaberete pravi i najprigodniji način kako želite da uputite čestitku, te su ovi primeri samo potencijalna inspiracija i vodilja za vaše unikatne i personalizovane želje, ili ako baš ne umete da se najbolje izrazite sami u tao važnim trenucima, možete svakako upotrebiti neki lep citat, ili neku lepu pesmu, i uz odabranu čestitku poželeti dragim ljudima sve najbolje u životu.

Suština jeste da se danas sve više ljudi opterećuju time šta napisati mladencima i kako im čestitke uputiti da budu što smislenije i lepše, ali je generalno važno da vi sa njima podelite ono što zaista iskreno osećate, da se proveselite i radujete sa njima njihovoj sreći i novom početku, jer su oni po pra vilu sami sebi dovoljni, i ostaćete im dragi priajtelji i omiljena familija i onda kada se budu držali i oslanjali jedno na drugo, tako da svemu treba da pristupite što opuštenije i da čestitku baš uputite onako kako vi osećate i smatrate da je najprigodnije, i da budete srećni i veseli, jer sve što se od srca poželi, najbolja je i najvrednija čestitka koja se nekome upućuje.

Sponzorisano:

loading...
Loading...