Slatki nadimci za devojku, curu

Možda ste sebe smatrali nekim ko nije „u fazonu“ da ikada svojoj partnerki, ma koliko je voleo silno i iskreno, počne da „guguće“ neke mazne reči, nadimke, slatke izmišljene i intimne reči baš i koje ni za koga osim za vas dvoje nemaju smisla, i onda ste shvatili da radite upravo to, ali vi za sve i „krivite ljubav i hormone“, te i kao da imate potrebu da se branite i pravdate, a za ono što je pak sasvim normalno, i čak po psiholozima i poželjno za jednu „zdravu i srećnu“ emotivnu vezu.

Kako naime, psihološke studije objašnjavaju, tepanje je i muškarcima i ženama, i ostalo u genima iz detinjstva, kada su oni tepali prilikom govora, što i jeste normalan deo razvoja ličnosti, te su im i majke tepale kako bi im na takav način pokazale ljubav i nežnost, te im pokazale da su baš one i te osobe kojima mogu da veruju, i koje im žele dobro i ono što je za njih najlepše.

Upravo se veruje da kada odrasla osoba u svom partneru pronađe onoga ko je iskren, i u koga pak počne da stiče poverenje, počinje i sama da smišlja neke nadimke i/ili da tepa toj svojoj voljenoj osobi, ali opet to može da se posmatra kao jedna vrsta manipulacije i igre rečima, kako bi se ipak dobila povratna reakcija, odnosno da se proceni da li je partner/partnerka, spreman za takav vid i nivo bliskosti, i da li je spremna da uzvrati na isti način.

Uvreženo je mišljenje da muškarci kao „jači pol“, nisu dovoljno sposobni da budu romantični i da ostvare takav jedan nivo prisnosti sa ženama, ali je dokazano upravo suprotno – da su ipak baš muškarci ti koji su maštovitiji i skloniji da daju nadimke, ali i da svojim devojkama tepaju, jer su u detinjstvu bili više vezani za svoje majke, pa su i tako naučeni da im je potrebna nežnost i jedan oslonac u životu, i tepanjem partnerkama pokušavaju da u njima nađu ono osećanje koje je njima i izazivala majčinska ljubav, kao slična osnovna emocija i suština.

U nastavku pogledajte konkretne nadimke za devojke.

Najlepši nadimci za devojku sa kojom ste u vezi – oni otkrivaju mnogo više nego što mislite

Najčešće u početku emotivnog odnosa, muškarci devojkama daju one neke „uobičajene, klasične i neutralne nadimke“, ali svaki od njih prema analizama stručnjaka ima neku „skrivenu poruku“, i najzanimljiviji podaci o muškarcu, a sve prema nadimku koji je dao svojoj „lepšoj polovini“, biće izneti u nastavku teksta koji sledi.

Napominjemo unapred, da su ovo samo šablonske pretpostavke, te da nisu ni 100% sigurne i baš tačne, ali su svakako zanimljive kao analiza i jedan drugačiji pristup nadimku, koji je partner za vas smislio.

1) Kada vas vaš emotivni partner zove jednostavno draga – to znači da on nije spontan ni u jednom svom aktu, te i da je u najmanju ruku sklon da se folira, ali i da nikada neće biti sposoban da se za vas iskreno i od srca „zalaže i da vas brani“, jer je on obično „mekušac i slabić“.

Muškarac koji vas od početka vaše veze zove ovim nadimkom, ima strah da će da se „izblamira“ u društvu, ima preveliki nivo egoizma u karakteru, i ne ume da podnese kada nije najbolji ili kada mu se neko naruga, jer veruje da je on uvek i u svemu „prvi“, pa poraze ne ume da podnosi.

2) Ukoliko vas partner od početka emotivne veze zove bejbi, bejbe – on uporno pokušava da se pak vama predstavi kao neodoljivi šarmer i veliki zavodnik, ali to nikako nije jer suštinski o ženama zna onoliko koliko je čuo od svoje mame ili video u romantičnim filmovima.

Ovakav muškarac ne voli predugo zabavljanje, te želi što pre da stupi u brak sa vama, pa je savet da ako vas odmah na početku veze počne zvati ovakvijm nadimkom, a vi niste baš za brak i decu, onda je predlog da ipak „nastavite da tragate“ za vašim idealnim partnerom, jer je on tu negde.

3) Mada vam deluje čudno, kada vas u društvu ili kada ste sami, momak sa kojim ste započeli vezu nazove gospoja ili gospodična – on je sasvim šarmantan i duhovit muškarac, koji je spontan, ili je i nekada i nepromišljen, pa ume i da vas nesvesno postidi, kada pred društvom „lupi“ ono što ipak i možda nije trebalo.

4) Kada vas muškarac sa kojim ste u vezi zove najlepša, princezo, lepoto ili lepotice – možda vam zvuči kao idealan i onaj pravi, ali je zapravo samo slatkorečiv, nije sklon da bude veran i nema ni malo poštovanja prema ženama, jer ne veruje u pravu ljubav.

Ovakav momak nema neki stalan posao, nema puno novca i nema neku „ideju“ šta bi radio od svog života, ali svaka devojka olako „pada na njegov šarm“, pa ako ne želite da budete samo još jedna „recka“, ipak je pametnije da ne „padate“ na slatkorečivost i fore.

5) Ako vas emotivni partner zove jednostavno ljubavi – imali ste sreće da pronađete nekoga ko je baš vrlo i iskrena i sasvim otvorena osoba, dovoljno zreo da ne skriva emocije, i ko je toliko fin i dobar partner, da mu je važnija vaša sreća i vaše potrebe od njegovih ličnih.

Možda vam ovakav nadimak deluje sasvim jednostavan, i smatrate da su mnoge žene imale baš i isti takav, ali ćete uskoro da shvatite da ste srećni, te i da vam je trebao i takav nadimak i upravo takav partner, koji će da vas „drži kao malo vode na dlanu“.

6) Muškarac koji je vaš emotivni partner, i koji za vas izabere nadimak hani ili honej – veruje da zna baš sve o ženama, ali je u zabludi, jer ono što vidi na TV-u ili mu prepričaju drugovi, nije ni suština, a ni istina.

Ovakav partner nije ni najmanje maštovit i zanimljiv (mada on to za sebe misli i sasvim je ipak ubeđen da je savršen muškarac), razmeće se stranim rečima da pokaže u društvu koliko je „kul“ ali je u suštini neko ko sedi satima ispred televizora i nema ni najmanju ambiciju i želju da se vama posveti, ne sluša šta govorite, i stalno na neke vaše nedoumice ili dileme odgovara šalama i neozbiljan je za sve što se tiče prave veze kao takve.

7) Malo vam može zazvučati čudno, kada vas partner oslovljava vašim prezimenom – Marićka, Stojkovićeva, Antovićeva, Babićka – ali je on zaista vrlo muževan i sasvim pouzdana i sigurna osoba, na koju se u svakoj prilici možete osloniti.

Ovakav partner se nikada neće žaliti na neke nebitne stvari, neće „dizati frku“ za gluposti jer vam i veruje i jer vas voli iskreno, ali ako ga makar jednom slažete ili izneverite i prevarite, nikada se i ne možete nadati da će da vam oprosti, već će mu ponos biti povređen, i ostaviće vas ma koliko je i on sam u vas zaljubljen i koliko mu odluka o rastanku zadaje bol i patnju, iako to ne pokazuje.

8) Kada vas partner oslovljava sa zeko, medo, maco, kuco, pile, jagnje, patkice – on je baš na žalost daleko od vašeg idealnog partnera, te i ima sindrom „maminog sina“, on je baš nepouzdan, nesiguran u sebe, nije u stanju da donese ni onu najprostiju odluku dok nekoga ne pita.

Ne voli izlaske i druženja, ne ume da se opusti i po malo je i povučen u sebe, ne voli nikakve niti obaveze ni odgovornosti, jer nikada nije dovoljno zreo da se sa njima nosi.

9) Kada vas partner zove umanjenicom/hipokoristikom vašeg ličnog imena – Ančice, Miličice, Divnice, Anjuška – ovakav muškarac je idealan izbor za duge veze, jer iako na prvi mah tako ne deluje, on je sasvim sposoban da vam bude odan i veran, da vas iskreno i bezrezervno voli, da sve vaše hirove ispuni i da vas tretira kao pravu princezu, ako uspete da ga na vreme prepoznate i da vas ne „odbije“ baš i možda nekada njegovo neotesano ponašanje, te kojim se on brani od iskrenih osećanja i izigrava osobu koja nije zainteresovana, pa i kojoj generalno nije ni do čega „naročito stalo“.

Naravno, vaš partner vas može zvati i mala, malena, mila, milice, mrvice, Ančice, anđele, snu, sunce, Sanji, Sanjuška, oko moje, labude, leptiriću, šmizlo, bucko, debelo moje, i slično, ali ne treba da se osvrćete da analizirate baš svaku njegovu reč, već da „uživate dok je lepo za oboje“ ali kada se i vaša veza nađe „na strmom putu“, da ne ostajete uz nekoga iz obaveze, već samo i uvek iz iskrene emocije i ljubavi.

Sponzorisano:

loading...
Loading...