Šta raditi kad se muškarac pravi hladan?

Svaka devojka ili supruga je u nekom momentu svojim „šestim čulom“ predosetila i primetila da njen partner „nije kao i ranije“, da je hladan i distanciran, i pokušala je da shvati koji se razlog iza toga „skriva“.

Ako se ne radi o samom početku emotivne veze, kada muškarci umeju da budu „vešti igrači“, te da po principu „neću je pozvati makar tri dana, da bi što više mislila na mene“, igraju razne igre kako bi što više partnerke privukli, jer je nekada to i deo njihovog šarma i neodoljivosti, onda se i možete zapitati da li ste nešto „prevideli“ ili se radi samo o običnom umoru i opterećenju poslom i nekim brigama koje nisu vezane za vas.

No kako svaka žena ima potrebu da „krene od najgoreg“, te da najpre posumnja da je partner tako hladan jer je vara i „ima drugu“, ili da mu je dosadila i više je ne voli, u nastavku teksta će biti pak i data ona najracionalnija, pa i najčešća objašnjenja, zašto je vaš partner postao hladan, te i zatvoren i distancirao se od vas, kao i da li je stvarno takav, ili samo žudi da privuče vašu pažnju pa se samo „pravi i pretvara“ vrlo vešto.

Pored navedenih objašnjenja će biti takođe opisano šta biste vi trebali da uradite u datoj prilici, kao i šta nikako ne treba da radite jer ćete samo dodatno pogoršati stvar.

Partner se pravi da je hladan – najčešća obrazloženja i situacije i predlozi kako postupiti

1) Opterećen je poslom i stalno pokušava da reši neke probleme – muškarci su poznati kao veoma posvećeni poslu i obavezama koje imaju, te su u stanju da svoj posao „prenose“ i u kuću i na privatan život, pa su zbog toga često zamišljeni i odsutni, ne slušaju šta im govorite, te nemaju želju za intimom, druženjem ili izlascima.

Šta vi treba da uradite – treba da svom partneru pružite podršku, tako što ćete da mu „date bar prostor i vreme“ da presabere svoje misli, i na kraju ga možete pitati da li nekako možete da mu pomognete.

Ako primetite da se sa posla vraća umoran i nervozan, te da mu generalno nije ni do čega, vrlo je verovatno da ga nešto muči, i ne treba da navaljujete, jer sve dok ne uspe da reši problem, svaka svađa koju započnete ili pritisak koji budete na njega vršili, imaće sigurno komntraefekat.

2) Ima porodične probleme sa roditeljima, bratom, sestrom, u koje ne želi da vas uplete – u većini slučajeva bi vaš muškarac nastojao da vas zaštiti od nekih briga i nevolja kroz koje sam on i prolazi, pa ne treba da shvatite kao da vas tako „isključuje“ iz svog života, jer možda i njemu njeste teško da shvati da mu je roditelj bolestan, da mu se sestra „uhvatila lošeg društva“, da mu je brat pao godinu na fakultetu, te pokušava da sam iznađe rešenje za datu situaciju, a da vas ostavi po strani, jer mu nikako verovatno i ne možete pomoći, ili makar on tako misli.

Šta vi treba da uradite – najpre je pametno da kada shvatite da je vaš partner distanciran i stalno hladan i zamišljen, otvoreno pitate za razlog tome, onaj okvirni, kao da li ima problema i da li mu je potrebna pomoć sa vaše strane, makar kao podrška i razumevanje, ako ništa drugo i ne možete da učinite.

Budite međutim spremni da će da vas odbije, ali kada mu „teret bude pretežak“, opet treba da ste tu za njega, kada mu zatreba oslonac, i ne treba da se na njega ljutite, jer je sve uradio za vas i da vi ne biste bili upleteni u patnju i nerviranja.

3) Posvađao se sa svojim najboljim prijateljem ili nekim ko mu je jako važan – ovakav je slučaj dosta učestao razlog za potišteno i odsutno ponašanje kod partnera, te on sam mora da se „sabere i staloži svoje misli i osećanja“, i vi ne morate odmah da pronalazite neke „tajne znake i razloge“ da ga za nešto drugo optužite.

Šta vi treba da uradite – potrebno je da sa partnerom pokušate da razgovarate, da vam se on pak i poveri i da zajedno iznađete rešenje.

Međutim, nekada vaš partner neće želeti da razlog sukoba podeli sa vama, jer je njegovo druženje sa nekim i važno i duže je trajalo pre nego što ste se vi upoznali, ali to ne znači da vas on sasvim i „isključuje“, već da želi sam da shvati da li je on pogrešio ili je kriv prijatelj kome je verovao, sve i bez toga da vas uplete i da vi nekim svojim sugestijama možda i utičete na njegove odluke.

4) Ne dopadate se njegovoj porodici i/ili prijateljima, i ne zna kako da vam to saopšti – vaš je partner stalno prinuđen da balansira između vas i svojih bliskih osoba iz porodice ili iz svog i poslovnog i prijateljskog okruženja, pa se već i umorio od toga, jer ne zna kako da uskladi i vašu ljubav i ljubav koju ima prema porodici i prijateljima.

Šta vi treba da uradite – činjenica jeste da vas treba da voli najpre partner, a ne njegova mama ili njegov najbolji drug (mada bi to bilo vrlo poželjno, jer bi olakšalo situaciju), ali muškarac sa kojim ste u vezi/braku, mora da zna da ste mu vi važni i da je on vas izabrao, te da ako je nekada i potrebno uvek i bez razmišljanja stane na vašu stranu.

Ako ste primetili da se vaš partner „muči“ i da je prema vama postao hladan jer vas ne odobrava njegova porodica ili prijatelji, na žalost vreme je da „krenete dalje“, i da pronađete nekoga ko je i mnogo zreliji i sigurniji u vezi emocija koje za vas ima.

5) Možda smatra da mu vi ne poklanjate dovoljno pažnje i vremena, pa baš na takav način praveći se hladan, umesto da vam to kaže želi, da vam pokaže da se oseća zapostavljeno – u većini slučajeva muškarci ne vole da otvoreno govore o svojim emocijama, već po difoltu veruju da partnerke treba same da nekako shvate da je njima potrebno više pažnje, nežnosti, romantike, a sve naravno pokazuju na sasvim pogrešan način, te praveći se da su hladni i nezainteresovani.

Šta vi treba da uradite – svakako je najpametniji postupak da svog partnera pitate da li imate neki problem, i zašto više ne komunicirate kao i ranije, te da ne prebacujete krivicu na sebe baš odmah, jer je moguće da je vaš momak samo razmažen jer ste ga vi na to navikli, i ponaša se ili nezrelo ili detinjasto, i ovo je prilika da mu „udarite kontru“, jer je sa njegove strane vrlo ružno da vas svojim ponašanjem na neki način i „uslovljava“ i nameće vam svoju volju i svoje želje, a iako se vi stalno trudite da mu u svemu udovoljavate.

6) Dopada mu se neka druga ženska osoba i ne zna kako da vam to kaže a da vas ne povredi – u većini slučajeva ćete relativno lako da primetite da se vašem partneru dopada neko drugi, jer će stalno da nalazi neka besmislena opravdanja zašto je zakasnio, te da sve češće „izlazi bez vas sa prijateljima“, da se dopisuje sa nekim stalno telefonom, a kada ga pitate ko je to, na kratko će da se zbuni, ali će da se snađe i da odgovori da je drug ili drugarice, kolega sa posla ili ga baš tada „gnjavi šef“.

Šta vi treba da uradite – iako je najlakši savet da biste trebali da razgovarate sa partnerom, u većini slučajeva to ne vodi nikuda, i nećete doći do iskrenih odgovopra, sve dok vaš partner ne odluči da li ste mu važniji vi ili devojka koja mu se dopala i sa kojom je u fazi upoznavanja, a vas na žalost doživljava kao „sigurnu luku“, gde uvek može da se vrati ako pogreši.

Ne smete sebi nikako da dozvolite takav vid manipulacije, te je najbolje da vi „povedete temu“ o tome da svako od vas ima prava da mu se neka druga osoba dopadne, i da je tada važno biti baš i iskren, jer nije u redu da se onaj koji vas voli laže, jer ako krenete da se svađate ništa nećete da tu i postignete.

7) Hladan je jer vas vara sa drugom ženom, i želi da vam to saopšti i da sa vama prekine vezu, pa vas svojim ponašanjem „odguruje od sebe“ – svakako je ovakva situacija najmanje prihvatljiva i najteža za svaku ženu, jer su nekada u pitanju godine zajedničke veze ili braka, ali je vaš partner odabrao neku drugu osobu, i prema vama se ponaša hladno i distancirano, i traži onaj povoljan momenat da vam sve prizna i da vas ostavi, ali mu otežavate vi sami jer ste ipak i „previše zabrinuti i ljubazni prema njemu“, pa ga zato možda i grize savest, iako već odavno on prema vama ne oseća isto, i nemate onu iskru kao ranije, nije nežan ni romantičan, nema intime među vama i ponašate se kao da ste najbolji drugovi, pa je i vama jasno da veza više nema baš nikakvu „blistavu i sjajnu“ budućnost.

Šta vi treba da uradite – generalno u ovakvim situacijama, ma koliko bilo teško, morate da se „suočite“ sa partnerom, i da sasvim otvoreno porazgovarate, pa i da se posvađate jer nećete moći da iznađete neko „pametno rešenje“, i ako vam on kaže da su mu osećanja prema drugoj jaka i da ima ozbiljne namere jer mu ona više odgovara, treba da se dostojanstveno povučete i da kada vi i nekoga iskreno volite i pokažete koliko ste spremni da se žrtvujete i da mu „vratite slobodu“.

Pošto svakako svaka dalja veza i održavanje „privida sreće“ ne može ni da potraje niti da ima ikakav ili smisao ili svrhu, te ćete samo jedno drugo da povređujete, i da i sve one lepe uspomene uništite.

Sponzorisano:

loading...
Loading...