Šta uraditi kad se muškarac ne javlja?

Kada vas muškarac ne zove, onda on i nije zainteresovan toliko za vas…Zar ne?

Možemo reći da čvrsto verujemo u ovo, ali moramo da kažemo da to nije uvek slučaj. Tokom godina, i različitih iskustava, žene se susretnu sa mnogim uznemirujućim i krajnje bizarnim situacijama (kad su muškarci u pitanju). Na primer, sreli ste momka, ukapirali ste se, zaista ste uzbuđeni jer ste konačno pronašli nekog ko je sjajan, a nakon toga…TIŠINA. Dolazi i četvrti dan, sva nada nestaje i morate, nažalost, prihvatiti činjenicu da vas verovatno nikada neće nazvati.

Evo jedne realne situacije. Devojka (J) se jedne subote popodne našla sa drugarima u baru da bi zajedno gledali utakmicu. Ubrzo je stigao još jedan momak M. Bio je sladak, šarmantan i dopali su se jedno drugom “na prvu loptu”. Zabavno popodne se pretvorilo u izlazak i svi zajedno su otišli u drugi kafić gde su pričali, smejali se, djuskali i igrali bilijar do kasno u noć. Pre nego što su krenuli kući, M i devojka su već isplanirali sastanak za četvrtak. Razmenili su brojeve, poljubili se, pozdravili i devojka je otišla zadovoljna sobom, znajući da je sve uradila kako treba. Ili je barem mislila da jeste.

Nije očekivala da je zove odmah u ponedeljak ili utorak zbog “pravila” i svih tih gluposti, ali je do srede uveče već počela da se oseća malo usplahireno. Došao je i četvrtak i dalje nije bilo ni reči od njega. Do 7 uveče je imala dva izbora: da se pomiri sa činjenicom da on nije zainetersovan za nju ili da uradi nešto što do tada nikada nije uradila – da ga pozove.

Zaključujući da nema šta da izgubi, odlučila je da bude uporna jer joj je bio baš sladak i zabavan i počela je da oseća leptiriće u stomaku što joj se već dugo nije dogodilo (još od bivšeg momka). Nakon raskida sa bivšim, dugo nije bila u stanju da oseti bilo šta prema bilo kome, zbog toga sada nije htela da odustane tako lako.

Okrenula je M-ov broj. Dok je telefon zvonio uvežbavala je poruku koju će ostaviti ukoliko se uključi govorna pošta, ali, na njeno iznenađenje, bila je prekinuta u tome jer se M javio.

Usledio je vrlo glupav razgovor koji je zvučao otprilike ovako:

“Hej, ovde J”.

“O, hm, ćao. Šta ima?!

“Pa, zovem te samo da vidim da li još uvek važi dogovor za večeras”

“O, hm, tako je, hm, da…ja sam zaboravio na to. Ali ako želiš, onda važi, naravno, mislim, da, ako hoćeš…”

U sve ovo slobodno možete ubaciti i neprijatne pauze i tišinu u kojoj je J pokušavala da sredi svoje misli i nekako izhendluje situaciju.

“Okej, da li želiš da dođeš do mog stana, pa ćemo da izađemo”.

“Aha, važi, Vidimo se”.

U ovom trenutku, J je bila potpuno u panici. Zamalo ga nije pozvala da otkaže celu stvar. Ako je telefonski razgovor bio toliko smušen i nesiguran, nije htela ni da razmišlja kako će tek užasan biti izlazak. Uopšte ga nija kapirala. Bio je toliko super prošlog vikenda, baš su se ukapirali i šta je moglo da se promeni tako dramatično? Pozvala je nekoliko drugarica da im ispriča šta se upravo dogodilo i one nisu mogli da prestanu da se čude i smejali su se zbog tako glupe situacije.

Deset minuta kasnije, on je pozvao da joj kaže da je čeka ispred zgrade. Dok se spuštala liftom zamišljala je potpuno jadnog momka koji nije onaj isti od prošle nedelje. Prišla mu je i pozdravila ga rečima: Hej, jesi li spreman?

On ju je pogledao i malo se pridigao. Kada su izašli ispred zgrade, zgrabio ju je i poljubio. Ona ga je zapanjeno pogledala, a on je rekao: Izvini, zaboravio sam kako si lepa! Jedina misao koja joj je prolazila kroz glavu u tom trenutku bila je: WTF?

Umirala je da ga pita zašto je nije zvao, ali se suzdržala. Glumila je hladnoću i kao da to što je uopšte nije zvao nije ništa strašno i da je nije uopšte uznemirilo.

Bez propitivanja, sam je rekao: Izvini što te nisam zvao. Imao sam ludu nedelju, ali je trebalo da te pozovem.

Ona se nasmejala i rekla mu: Bez brige, i ja sam imala vrlo napornu nedelju, punu posla.

Njihov izlazak se ispostavio kao jedan od najlepših sastanaka. Non-stop su ćaskali, varnice su lebdele unaokolo, i J se osećala dobro. Do kraja dejta, delovalo je kao da se on potpuno zaljubio. Nije mogao da skloni pogled sa nje i rekao joj je da se nikada nije tako osećao posle drugog izlaska.

Sada ona više nije imala sumnje da li će je ponovo nazvati i bila je u pravu. Zabavljali su se mesecima posle toga i bilo im je lepo.

Postavlja se pitanje zašto je nije pozvao odmah posle njihovog upoznavanja i zašto je tako glupo zvučao kada ga je ona pozvala, a posle pet minuta se promenio za 180 stepeni. Postojale su sledeće indicije: da je prvi put kada su se upoznali bio malo više pijan nego što je ona primetila, pa ni on sam nije bio siguran šta se tu dogodilo. Možda je te prve večeri samo očekivao seks pa nije osećao potrebu da nastavi da je smara kad se već nije ništa desilo odmah. Možda nije uopšte bio toliko zainteresovan isprava, ali je njena tvrdoglavost i kasnije hladnokrvnost uticala da se on predomisli.

U razgovoru sa nekoliko prijatelja, J je došla do zaključka da su te teorije najverovatnije tačne.

Prvo je bio zainteresovan, pa nije, pa opet jeste i tako redom…Osećanja su komplikovana stvar. I ako nešto krene da ide u jednom pravcu to ne znači da možete da preuzmete kontrolu i određujete pravac.

Ovo je bila jedna poučna priča o tome šta se može dogoditi kada muškarac ne zove i šta možete vi uraditi u toj situaciji. U ovoj situaciji je devojka skupila hrabrost i nazvala i sve je ispalo kako treba.

Hajde da vidimo šta se još može dogoditi i šta treba uraditi.

Ok, rekao je da želi da isplanira nešto za vikend sa vama. Petak je i on se ne javlja. Ti želiš da znaš na čemu si i onda mu šalješ poruku. Prolazi sat, dva…on ne odgovara. Šta da radiš?

Spusti telefon, ostavi ga! Reći ćemo ti šta da radiš. Ništa. Ni jednu jedinu stvar.

Pre svega, taj momak bi trebalo sam da te potraži. Ako mu se sviđaš, super je uzbuđen zbog predstojećeg vikenda sa tobom, hvalio se svim svojim prijateljima u vezi sa tobom i dobro se ponašao prema tebi, onda će te on i pozvati ili će poslati poruku.

Pozvaćete čisto da vidi kako si i u toku nedelje, a ne samo pred vikend izlazak! Kavaljeri nisu izumrla vrsta.

Ako te momak ne zove ili ti ne uzvraća poruku, ponavljamo ti – nemoj da ludiš i da razmišljaš o 100 mogućih stvari koje bi on mogao u tom trenutku da radi. Ne pitaj se s kim je, zašto ne želi da ti odgovori, itd. Ove mentalne igre izazivaju anksioznost i one su gubljenje vremena.

Verovatno vam ne odgovara jer je zaspao uz svoj TV ili komp. A ako te ne zove i ne odgovara ti zbog toga što je sa nekom drugom devojkom, onda nema više razloga za brigu, već za “dečko, ćao”!

Svet je dovoljno veliki i ima mnogo drugih ljudi koji su voljni da te tretiraju kako treba i da ti odgovore na prokletu poruku svaki put!

Muškaraca izluđuju žene koje oni ne mogu da imaju. Što si mu više nedostupna, to će te više želeti. Dame, ne morate bacati sebe u njihovo naručje. Nemojte im olakšavati stvari. Neka se potrude oko vas!

Navešćemo vam još neke razloge zbog kojih vam se možda ne javlja.

Nešto ili neko ga u tome ometa. Odnosno, dešavaju mu se neke druge važne stvari ili je možda paralelno sa vama upoznao još nekoliko devojaka. U tom slučaju morate da sačekate da se situacija iskristališe i da budete strpljivi i da se držite po strani. Najbolje je da i vi tražite druge opcije, nikad se ne zna.

Nemojte ništa primati k srcu i nemojte uzimati to isuviše lično.

Možda ste naleteli na stidljivog tipa koji je delovao drugačije kada ste se upoznali jer je bio pripit ili nema problem kada se stvari dešavaju spontano. Ali sada kada treba da vas nazove, malo se stidi. Razumite i to. Raspitajte se o njemu kod njegovih drugova i drugarica, pa ga eventualno pozovite vi.

Na kraju krajeva, pustite da vreme pokaže kako stoje stvari. Ono što je suđeno je suđeno.

Jedno je sigurno, samo razgovorom i kvalitetnom komunikacijom se rešavaju svi nesporazumi. Ako on neće da komunicira, to znači da ne treba više da postoji u vašem životu.

Sponzorisano:

loading...
Loading...